Εντυπωσίασε ο «Πλούτος» στο Ηρώδειο- Δείτε ποιοι έδωσαν το παρόν
Exodos

Εντυπωσίασε ο «Πλούτος» στο Ηρώδειο- Δείτε ποιοι έδωσαν το παρόν

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη ολοκληρώνει την καλοκαιρινή του περιοδεία την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου με μια παράσταση στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Λίγο πριν ρίξει αυλαία η παράσταση που συγκέντρωσε πολύ θετικά σχόλια και την είδαν δεκάδες θεατές, βρέθηκε στο Ηρώδειο για μια προτελευταία παράσταση.

Ο χώρο του αρχαίου θεάτρου είχε γεμίσει ασφυκτικά από νωρίς και το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του χώρου της πολιτικής και της υποκριτικής.

Μάλιστα, μετά το τέλος της παράστασης, βρέθηκαν στα παρασκήνια όπου συνάντησαν τους συντελεστές και ο φωτογραφικός μας φακός τους απαθανάτισε.

Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντάς μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία κι η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια) που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής. αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).

Πηγή φωτογραφιών: ndp, papadakispress

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved