Πανταζάρας: "Το πιο οδυνηρό για έναν άνθρωπο δεν είναι ο πόνος, αλλά το να συνηθίζεις στον πόνο"
Media

Πανταζάρας: "Το πιο οδυνηρό για έναν άνθρωπο δεν είναι ο πόνος, αλλά το να συνηθίζεις στον πόνο"

Ο Αργύρης Πανταζάρας, αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό με την ερμηνεία του στο έργο «1984».

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του μιλά για τον ρόλο του Ουίνστον Σμιθ στο έργο «1984» του Τζορτζ Οργουελ, που ανεβαίνει στο Νέο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου.

«Ο Ουίνστον Σμιθ είναι μέρος ενός συστήματος που απαγορεύει την ελευθερία έκφρασης, ακόμα και σκέψης. Ενα πλάσμα ασθενικό, ακρωτηριασμένο τόσο πνευματικά όσο και ψυχικά, που φέρει μια σπίθα ελπίδας για το μέλλον. Κάνει τα πάντα για να συλλάβει την «αλήθεια», να την αρθρώσει και να την κληροδοτήσει στην επόμενη γενιά. Ο Σμιθ είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορεί να συναντήσει ένας ηθοποιός, ένας ρόλος που δεν έχει από πού να κρατηθεί. Είναι πραγματικά οδυνηρό, και ψυχικά και σωματικά»

Πόσο «προφητικό» αποδεικνύεται εν τέλει το «1984» σήμερα, σχεδόν 70 χρόνια μετά την έκδοση του;
«Πάντα θα είναι προφητικό. Το έργο είναι βαθιά πολιτικό. Αυτό που διαπίστωσα εγώ μέσα από αυτό το έργο είναι ότι τελικά το πιο οδυνηρό για έναν άνθρωπο δεν είναι , ο πόνος, αλλά το να συνηθίζεις στον πόνο. Αυτό το έργο και αυτή η παράσταση έρχονται σαν μία ακραία δόνηση στην ψυχή του θεατή, θέλοντας να τονίσουν την επαγρύπνηση...», λέει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Αγορά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved