Το τελευταίο «αντίο» στον Χρήστο Πασαλάρη
Media

Το τελευταίο «αντίο» στον Χρήστο Πασαλάρη

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα το μεσημέρι στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του Χρήστου Πασαλάρη.

Κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της δημοσιογραφίας και της πολιτικής τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Ο μεγάλος δημοσιογράφος ο οποίος διετέλεσε διευθυντής σε κορυφαίες εφημερίδες της χώρας μας αλλά και περιοδικά, αποτελούσε πρότυπο για πολλούς ανθρώπους του χώρου των έντυπων. Σπούδασε Ιατρική και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Δημοσιογραφία στην Αμερική. Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Ταχυδρόμος», «Έθνος», «Φιλελεύθερος», «Αθηναϊκή» και «Εμπρός».

Από το 1953, εργάστηκε επί 17 χρόνια στο συγκρότημα Λαμπράκη ως Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης στα ΝΕΑ και αποχώρησε το 1970 λόγω πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία, όπως για τον ίδιο λόγο είχε αποχωρήσει και από το «Εμπρός».
Από το 1970 ως το 1974 διηύθυνε το περιοδικό «Επίκαιρα» ενώ λίγο πριν από την πτώση της Χούντας εκλήθη να διευθύνει την «Βραδυνή» και το 1975 ανέλαβε τη διεύθυνση «Απογευματινή».

Τον Απρίλιο του 1983 μεταπήδησε στον «Ελεύθερο Τύπο», και αρκετό καιρό αργότερα τη «Μεσημβρινή».
Από το 1990 ως τον Ιούνιο του 2009, εργάστηκε ως διευθυντής ή σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος στις ιδρυματικές πλέον εφημερίδες «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος» και από το 2014 ως κύριος αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα Realnews.

Από το 1968 έως το 2015, εργάστηκε ως καθηγητής δημοσιογραφικών σπουδών σε σχολές δημοσιογραφίας ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Χρυσό Φοίνικα. Υπήρξε επίσης συγγραφέας έχοντας γράψει πολλά βιβλία.

Φωτογραφίες ndp

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved