ΕΡΤ2: Με τέσσερις νέες σειρές αποκτά την ταυτότητα του καναλιού... μυθοπλασίας!
Media

ΕΡΤ2: Με τέσσερις νέες σειρές αποκτά την ταυτότητα του καναλιού... μυθοπλασίας!

Σε κανάλι μυθοπλασίας και πολιτισµού εξελίσσεται η ΕΡΤ2 από τον Οκτώβριο, σηµατοδοτώντας την επιστροφή της δηµόσιας τηλεόρασης στις ελληνικές σειρές έπειτα από απουσία δέκα ετών. 

Σύµφωνα µε πληροφορίες της Realnews, στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ2 θα ενταχθεί τον Οκτώβριο η νέα σειρά εποχής «Η ζωή εν τάφω» σε σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά, µε πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο, τον ∆ηµήτρη Μοθωναίο (φωτ.) και την Καριοφυλλιά Καραµπέτη, συνολικά 16 επεισοδίων, που αποτελεί τηλεοπτική µεταφορά του οµώνυµου µυθιστορήµατος του Στρατή Μυριβήλη.

Στην prime time όπου θα δηµιουργηθεί ζώνη µυθοπλασίας, θα τοποθετηθούν σταδιακά και οι άλλες ελληνικές σειρές, όπως το «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη» συνολικά 10 επεισοδίων, επίσης τηλεοπτική µεταφορά του µοναδικού µυθιστορήµατος που έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης.

Σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, για τη ζώνη µυθοπλασίας προορίζονται άλλες δύο σειρές, «Το πέταγµα του κύκνου» που εγκρίθηκε ήδη από το ∆.Σ. της ΕΡΤ και αφορά παλαιότερη ταινία που µοντάρεται εκ νέου µε τη µορφή µίνι σειράς, αλλά και µια ακόµα πρόταση που αναµένεται να εγκριθεί προσεχώς.

Με την πολιτική επικαιρότητα και το ποδόσφαιρο να µονοπωλούν το πρόγραµµα της ΕΡΤ1, η ΕΡΤ2 σχεδιάζεται να αποκτήσει διακριτή ταυτότητα ως κανάλι λόγου, πολιτισµού και µυθοπλασίας, µε συνολικά τέσσερις ελληνικές σειρές (αλλά και ξένες), ταινίες και πολιτιστικές εκποµπές. Η νέα ταυτότητα των καναλιών της ΕΡΤ θα οριστικοποιηθεί στα τέλη του µήνα, καθώς προχωρούν και οι προετοιµασίες για το νέο αθλητικό κανάλι που αναµένεται να πάρει τη θέση του ERT HD.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved