Eurovision

Eurovision 2018: Τα… φαβορί στο δρόμο προς την Λισαβόνα

Gossip-tv Team

Όσο πλησιάζουμε στον Μάιο, έχουμε όλο και πιο σαφή εικόνα για το τι θα δούμε πάνω στην σκηνή της Eurovision, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν και τα… φαβορί.

Ο τελικός του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου. Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Πορτογαλία αφού ο Salvador Sobral έφερε πέρυσι την νίκη στην χώρα.

Οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 10 Μαΐου, ενώ οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως στον τελικό θα εμφανιστεί ο περσινός νικητής αλλά και οι δύο διασημότερες τραγουδίστριες fado της Πορτογαλίας, Ana Moura και Mariza. Τέλος, ο Dj Branko θα δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό ταξίδι μουσικής από όλον τον κόσμο.

Συνολικά 43 χώρες θα διαγωνιστούν και οι 37 από αυτές καλούνται να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ημιτελικών. Για να περιοριστεί η ανταλλαγή ψήφων μεταξύ γειτονικών κρατών, τα κράτη χωρίστηκαν σε έξι γκρουπ βάσει παλαιότερων βαθμολογιών τους στους τελευταίους 12 διαγωνισμούς.

Η Neeta Barzilai με το τραγούδι «Toy» των Dorron Medley και Stan Beger από το Ισραήλ θέτει ίσως την πιο σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Από την επίσημη παρουσίαση της φετινής συμμετοχής του Ισραήλ ανέβηκε στην κορυφή του σχετικού πίνακα στοιχημάτων, ενώ τα σχόλια των χρηστών του YouTube είναι ένας δείκτης τάσεων. Η βρετανική Μetro έπειτα από δημοσκόπηση στη σελίδα της θεωρεί το τραγούδι βέβαιο νικητή.

Πολύ δυνατά παίζουν οι συμμετοχές της Εσθονίας, της Τσεχίας, της Βουλγαρίας και της Νορβηγίας. Η τελευταία επιστρατεύει ξανά τον Alexander Rybak με το τραγούδι «That’s how you write a song », ο οποίος είχε αναδειχθεί νικητής το 2009 στη Μόσχα με το τραγούδι «Fairytale».

Αυστραλία, Φινλανδία, Σουηδία, Ισπανία και Ολλανδία δείχνουν να έχουν ανοδική πορεία και να φλερτάρουν με την πρώτη δεκάδα. Ελληνικό στοιχείο στις συμμετοχές της Μολδαβίας και του Αζερμπαϊτζάν, με τον Φωκά Ευαγγελινό και τον Δημήτρη Κοντόπουλο να συνεχίζουν τη διαχρονική παρουσία τους στον θεσμό.

Ο χορογράφος και χορευτής θα συνεργαστεί με τους DoReDos της Μολδαβίας και θα σκηνοθετήσει το τραγούδι τους με τίτλο «My lucky day», που υπογράφουν ο διάσημος συνθέτης Phillip Kirkorov και ο στιχουργός John Ballard, ο οποίος έγραψε τους στίχους του κομματιού «This is love» που ερμήνευσε η Demy στη συμμετοχή της Ελλάδας το 2017. Τα φωνητικά του group θα επιμεληθεί ο Αλεξ Παναγής. Ο Φωκάς μαζί με τον Δημήτρη Κοντόπουλο θα αναλάβουν και τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν με την Aisel και το «X my heart».

Το τραγούδι της Γιάννας Τερζή «Όνειρό μου» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι ανάμεσα σε εκείνα με τις περισσότερες θεάσεις στο επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο youtube με αρκετά κολακευτικά σχόλια από τους fans της Eurovision. Βέβαια μπορεί να μη φιγουράρει ακόμη στη δεκάδα αλλά έχει μία σταθερά ανοδική πορεία. Την Κύπρο εκπροσωπεί φέτος η Ελένη Φουρέϊρα με το τραγούδι «Fuego» που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει ξετρελάνει τους φανς της Eurovision.

Πηγή: TV Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved