Γιώργος Βάλαρης: «Ο κόσμος εκτιμά τις γενναίες πράξεις»
Showbiz

Γιώργος Βάλαρης: «Ο κόσμος εκτιμά τις γενναίες πράξεις»

Ο Γιώργος Βάλαρης υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του έργου, ενώ παράλληλα είναι παραγωγός και πρωταγωνιστής.

Ο Γιώργος Βάλαρης προφανώς είναι ο άνθρωπος που έκανε το Γοργόνες και Μάγκες talk of the town.

Πώς εξηγείς την εμπορική επιτυχία της παράστασης;
«Ο κόσμος εκτιμά τις γενναίες πράξεις. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραγωγή που σέβεται τον θεατή. Έχει ένα cast από αγαπημένους πρωταγωνιστές, τον Γιάννη Πλούταρχο που είναι σπουδαίος ερμηνευτής και τον Γιάννη Βογιατζή στον ίδιο ρόλο 50 χρόνια μετά. Αυτό το έργο έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και είναι η πρώτη φορά που musical της Finos Film μεταφέρεται στο θέατρο»

Ως παραγωγός έχεις εξαργυρώσει οικονομικά αυτή την επιτυχία; «Μια μεγάλη παραγωγή ποτέ δεν αποφέρει ιδιαίτερο κέρδος, θα έλεγα ότι το κέρδος μου ως παραγωγού ήταν περισσότερο καλλιτεχνικό παρά οικονομικό. Μιλάμε για μια παραγωγή που έχει 60 άτομα, οπότε τα κόστη είναι πολύ μεγάλα. Αλλά, χαλάλι, γιατί πήραμε πολύ μεγάλη αγάπη»

Υποδύεσαι τον ρόλο του Λάκη Κομνηνού. Είχατε έρθει σε επικοινωνία προηγουμένως; «Επικοινωνήσαμε για να έρθει στην πρεμιέρα, αλλά δεν μπορούσε. Μετά, η αλήθεια είναι ότι χαθήκαμε. Αλλά ήταν πολύ ευγενής. Πολύ ευγενική ήταν και η Μάρθα Καραγιάννη, στην οποία είχα προτείνει να κάνει τον ρόλο της Αρχόντισσας, αλλά δεν κάνει θέατρο»

Έχετε δεχτεί αμφισβήτηση; Πρόσφατα ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδη είπε ότι λυπόταν τους ηθοποιούς της παράστασης.

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γιατί δεν είχα ακούσει μέχρι εκείνη τη στιγμή έναν άνθρωπο να λέει κακό λόγο. Το ότι είπε «λυπάμαι τους ηθοποιούς» ήταν πολύ ακραίο. Για ποιον λόγο να τους λυπηθεί; Που είναι σε μια υπερπαραγωγή; Που τους είδαν 100.000 άνθρωποι, τους καταχειροκρότησαν, έδωσαν χαρά σε τόσο κόσμο και πληρώθηκαν γι' αυτό; Ήταν όλοι αδιαμφισβήτητα εξαιρετικοί. Δεν κοιτάζω πολύ τα σχόλια των κριτικών. Εμένα με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη του κόσμου σε αυτό το λαϊκό θέαμα που κάνω. Αυτός είναι ο τελικός κριτής. Δεν θα μείνω σε κακεντρέχειες. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι και η προσωπική του γνώμη, οπότε είναι θεμιτό να λέει κάποιος «δεν μου αρέσει». Βέβαια, μπορεί σε κάποιον να μην αρέσει ο χρυσός και να προτιμά τον χαλκό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο χρυσός είναι ένα πολύ ακριβό και λαμπερό υλικό. Οπότε έχει διαφορά το «δεν μου αρέσει» από το «λυπάμαι». Το «λυπάμαι» εμπεριέχει και εμπάθεια. Είναι λυπηρό να υπάρχει εμπάθεια στη ζωή», λέει ο ίδιος στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved