Φίλιππος Σοφιανός: «Η πονηριά δεν θα φύγει ποτέ από τον Έλληνα. Η κομπίνα είναι στο DNA του»
Showbiz

Φίλιππος Σοφιανός: «Η πονηριά δεν θα φύγει ποτέ από τον Έλληνα. Η κομπίνα είναι στο DNA του»

Ο Φίλιππος Σοφιανός αυτές τις ημέρες ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο θέατρο Faust σε ένα από τα πιο εμβληματικά νεοελληνικά θεατρικά έργα, το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, πλάι στον επιστήθιο φίλο του Πέρη Μιχαηλίδη, που έχει κάνει και τη σκηνοθεσία.

Έχει μεγάλη λαχτάρα να ξανασυναντήσει το κοινό του στην Αθήνα, που κατά κοινή ομολογία τον λάτρεψε για περίπου τρεις δεκαετίες. Θέλει να κάνε μια νέα αρχή, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, «είμαι σαν ένας ναυαγός που με αυτήν την παράσταση δίνω συντεταγμένες, λέγοντας πως είμαι εδώ».

Η ιστορία είναι απλή. Δύο μεσήλικες, αντιπροσωπευτικοί τύποι της νεοελληνικής πραγματικότητας, προσπαθούν να σκαρώσουν μια κομπίνα που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο.

«Με τον Μιχαηλίδη έχουμε δεσμούς πολλών χρόνων. Το "Τάβλι" είναι ένα σπουδαίο έργο, αλλά με τον Κεχαΐδη εγώ τώρα τα βρήκα πολύ σκούρα. Γιατί αυτός ο άνθρωπος έχει εξαιρετικό βάθος. Η γραφή του είναι συγκλονιστική και βαθιά ελληνική. Έχει αποτυπώσει μία Ελλάδα πανάρχαια. Οι ρόλοι δεν σηκώνουν εξυπνάδες. Γιατί πρέπει να δείξεις το πάθος, το βάσανο και το μαρτύριο αυτών των ανθρώπων που σκέφτονται την κομπίνα για να ξελασπώσουν. Η πονηριά δεν θα φύγει ποτέ από τον Έλληνα, γιατί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που είναι αποκλεισμένο από την πρόσβαση στη μεγάλη δουλειά. Δυστυχώς, η κομπίνα είναι στο DNA του Έλληνα», αναφέρει στα παραπολιτικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved