Μουντιάλ 2018: Μιράντα: Ο χαμός του αδερφού του και οι ατυχίες στην ζωή που τον σκληραγώγησαν
G-Sports

Μουντιάλ 2018: Μιράντα: Ο χαμός του αδερφού του και οι ατυχίες στην ζωή που τον σκληραγώγησαν

Όποιος αναρωτιέται από πού αντλούν έμπνευση οι συγγραφείς των λατινοαμερικάνικων μελό, μπορεί απλώς να εντρυφήσει στην προσωπική ιστορία του Ζοάο Μιράντα ντε Σούζα Φίλιο, του 33χρονου αμυντικού της Ιντερ και της Εθνικής Βραζιλίας, έστω και εάν δεν είναι βασικός στο εθνικό συγκρότημα.

Αρχίζοντας την εξιστόρηση του δράματος κάπου από τη μέση, στα 19 του ο Μιράντα ήταν κιόλας παντρεμένος και η καλή του Ζακελϊν περίμενε το πρώτο τους παιδί. Το ευτυχές γεγονός συνέπεσε με μια πρόταση μεταγραφής από τη γαλλική Σοσό. Ακριβώς, όμως, σε εκείνη την ονειρεμένη περίοδο, ο σαδιστικός δάκτυλος τής μοίρας αποφάσισε να προκαλέσει την απόλυτη ανατροπή.

Ο πατέρας του Μιράντα πέθανε αιφνιδίως. Αμέσως η χήρα πλέον μητέρα ζήτησε από τον αγαπημένο της γιο, τον μικρότερο από τα 12 τέκνα που έφερε στη ζωή, να μη φύγει μακριά της να μην εγκαταλείψει τη Βραζιλία. Τελικά ο Μιράντα θα μετοικούσε στην Ευρώπη και θα διέπρεπε. Πριν από όλα αυτά όμως, ενώ ήταν έξι ετών, βίωσε τη συντριπτική απώλεια του μεγάλου του αδελφού.

Ο πρωτότοκος Βιτσέντσι ήταν ένας εξαίρετος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην ιδιαίτερη πατρίδα των Ντε Σούζα, τη μικρή πόλη Παραναβαϊ, στην ενδοχώρα του βραζιλιάνικου Νότου. Ο Βιτσέντσι, όλως παραδόξως για την ποδοσφαιρική κουλτούρα του Jogo Bonito των Βραζιλιάνων, ήταν αμυντικός.

Παράλληλα εργαζόταν ως τεχνίτης στον οργανισμό ηλεκτροδότησης της περιοχής και το ατύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ήταν εργατικό. Ο Μιράντα αποφάσισε να γίνει ποδοσφαιριστής -και δη αμυντικός- μόνο και μόνο για να τιμήσει τη μνήμη του χαμένου του αδελφού. Και ίσως να εκπληρώσει την αποστολή εκείνου για τον οποίο ο Μιράντα ισχυρίζεται: «Ακόμη λένε στο Παραναβαϊ ότι ο Βισέντσι ήταν καλύτερος αμυντικός από εμένα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved