Τάκης Βασαλάκης: Οι Τερμίτες και οι περιπέτειες με το σαραβαλάκι
Back To the Future

Τάκης Βασαλάκης: Οι Τερμίτες και οι περιπέτειες με το σαραβαλάκι

Ο Τάκης Βασαλάκης μιλά για τους Τερμίτες και αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες.

«Μεγάλη ιστορία οι Τερμίτες. Στο Παρίσι ξέρεις ότι μας έδιωχναν οι αστυνομικοί από τον Πύργο του Άιφελ γιατί χαλούσε το σαραβαλάκι το τοπίο; Στις Άλπεις δεν άναβε η μηχανή με τίποτα κα βάζαμε χιόνι στο ψυγείο.

Έχουμε κοιμηθεί μέσα σε νεκροταφεία χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι και μας ξυπνούσαν το πρωί οι κηδείες. Βέβαια στο Παρίσι είχαμε πρόβλημα με τη ηχογράφηση γιατί απαγορευόταν σε ξένους καλλιτέχνες να ηχογραφήσουν. Δεν ήταν καλής ποιότητας οι κασέτες μας. Στο υπόγειο του Μάκη (πλούσιος φίλος, με στούντιο ηχογράφησης) τις είχαμε γράψει. Μόνοι μας.

Για μία ψήφο μας απέρριψε η εταιρεία στο Παρίσι. Γυρίζουμε στην Ελλάδα, υπογράφουμε στην Polygram και μας έρχεται μήνυμα από το Λος Αντζελες. «Θέλουμε να έρθετε στην Αμερική. Ο δίσκος σας είναι απαράδεκτος. Θα τον ηχογραφήσουμε από την αρχή. Δεν κάνει ούτε για demo. Το εξώφυλλό σα είναι υπέροχο. Τα εισιτήρια είναι δικά σα αλλά θα σας κάνουμε συμβόλαιο". Δε μας άφησε η Polygram να φύγουμε.

Ήταν το όνειρο μας και μας έμεινε το μαράζι. Ξέρεις πόσες φορές με έπαιρναν τηλέφωνο από το Λος Αντζελες να τους στείλω 1.000 και 2.000 δίσκου Είχαμε fan club. Δεν είχε η εταιρεία δίσκους να κόψει. Κόπηκε το παιδικό μας όνειρο. Αλήθεια το πιστεύαμε. Ζούσαμε τότε κοινοβιακά στη Πλάκα. Μόνο αυτό συζητούσαμε. Να βρούμε τον ήχο μας. Θυμάμαι πηγαίναμε στη Μονή Πετράκη να ακούμε βυζαντινές ψαλμωδίες.

Τα πενιχρά οικονομικά μας, βέβαια, δεν έφτανα να πάρουμε ένα όργανο της προκοπής. Διαλυθήκαμε μετά. Παίζαμε για τη φανέλα. Δεν βγάζαμε χρήματα. Εγώ δούλευα σε σκυλάδικο. Πεινούσαμε, θυμάμαι τον αδελφό του Λαυρέντη μια μέρα να έχει βάλει αυγά σε λεκάνη να τα χτυπήσει. Με black & decker. Το όνομα Τερμίτες πώς προέκυψε; Μας ζήτησε η εταιρεία να γράψουμε για την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Μιχάλης Μαρματάκης έγραψε το ομώνυμο τραγούδι και μας το φόρεσε η εταιρεία. Δεν μας κατάλαβαν ποτέ στην Ελλάδα. Τα ξένα sites ακόμη και σήμερα μας δίνουν πέντε αστέρια»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved