«Ψάχνοντας τον Νέμο»: Σήμερα στον Alpha
Media

«Ψάχνοντας τον Νέμο»: Σήμερα στον Alpha

Σήμερα στις 21:00 οι πιο αστείες φάτσες της θάλασσας θα μας ταξιδέψουν στον υπέροχο και φανταχτερό κόσμο του ωκεανού μέσα από την κωμική περιπέτεια «Ψάχνοντας τον Νέμο».

Μια τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, που επανακαθόρισε το είδος του animation, και κατέρριψε όλα τα ρεκόρ της εποχής της, κρατώντας τη πρωτιά σε κάποια από αυτά ακόμα και σήμερα.
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ (FINDING NEMO)
Κωμική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2003
Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Λι Ούνκριχ
Σενάριο: Άντριου Στάντον
Φωνές μεταγλωττισμένου: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ντίνος Σούτης, Σωκράτης Ντούνης
Ο Μάρλιν, ένα τροπικό ψάρι του βυθού, εκπαιδεύει τον μικρό του γιο, τον Νέμο, στα πρώτα του... βήματα στα βαθιά νερά. Μέσα από τις εκπαιδευτικές τους βόλτες, ο Νέμο εξερευνά όχι μόνο τον υπέροχο και φανταχτερό κόσμο του ωκεανού, αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να κρύβει. Ενθουσιασμένος από όλο αυτό, αλλά και γεμάτος απορίες, ο Νέμο πιστεύει ότι ο υπερπροστατευτικός πατέρας του είναι μάλλον εμπόδιο στη περιέργειά του. Όταν κάποια στιγμή λοιπόν του δοθεί η ευκαιρία να περιπλανηθεί μόνος, μακριά από την εποπτεία του Μάρλιν, δε θα την αφήσει να πάει χαμένη. Σύντομα όμως και για κακή του τύχη θα καταλήξει στο... ενυδρείο ενός οδοντίατρου στο Σίδνεϊ! Σε πλήρη απόγνωση ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, και μπαίνει αμέσως σε μια πραγματική οδύσσεια αναζήτησης. Στο δρόμο του θα βρεθεί η Ντόρι, ένα καλόκαρδο τροπικό ψάρι, που όμως πάσχει από το σύνδρομο βραχυπρόθεσμης μνήμης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να θυμηθεί αυτό που έκανε πέντε λεπτά πριν. Μαζί θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν το λιμάνι του Σίδνεϊ, ενώ την ίδια στιγμή ο Νέμο και τα υπόλοιπα ψάρια στο ενυδρείο, προσπαθούν να γλιτώσουν από τη κακή τους τύχη...
Η τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, που επανακαθόρισε το είδος του animation, και κατέρριψε όλα τα ρεκόρ της εποχής της, κρατώντας τη πρωτιά σε κάποια από αυτά ακόμα και σήμερα! Οι βραβευμένοι με Όσκαρ παραγωγοί του Μπαμπούλα Α.Ε. και του Toy story εξελίσσουν εντυπωσιακά την τεχνολογία του computer animation σε μια υποβρύχια περιπέτεια με χιούμορ, συγκίνηση και αξιολάτρευτους χαρακτήρες, που έγραψαν ιστορία! Για να αποδώσουν σωστά το υποθαλάσσιο περιβάλλον, οι συντελεστές της ταινίας έκαναν μελέτες ωκεανογραφίας επί τρία χρόνια, έκαναν καταδύσεις οι ίδιοι, ενώ παράλληλα, εγκατέστησαν ένα τεράστιο ενυδρείο στα στούντιο της Pixar, για να παρακολουθούν τις αποχρώσεις του νερού μέσα από το φως. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, δεν είναι ένα στατικό περιβάλλον, αλλά οργανική ζωή, και έπρεπε να αποδοθούν αναλόγως. Το αποτέλεσμα; Ένα μαγευτικό ταξίδι, που θα παρέσυρε και τον ίδιο τον Κουστό, με ήρωες τις πιο αστείες... φάτσες της θάλασσας!.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved