«Προσωπικά»: Ειδικό αφιέρωμα στα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής θηριωδίας
Media

«Προσωπικά»: Ειδικό αφιέρωμα στα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση κάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής θηριωδίας απόψε στις 20.00


«Ποτέ... ποτέ ξανά. Ό,τι έγινε στο Ολοκαύτωμα να μην ξαναγίνει ποτέ. Δεν έχει σημασία για ποιόν. Για όλο τον κόσμο. Γιατί τι θέλει ο κόσμος; Ειρήνη... Να μπορεί να φάει με ησυχία το ψωμάκι του...», δηλώνει στην κάμερα η Άρτεμις Μπατή – Μιρόν, μια από τους τελευταίους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, η οποία αφηγείται στην Έλενα Κατρίτση τις τραγικές ημέρες που έζησε στην κόλαση του Άουσβιτς και σημάδεψαν τη ζωή της για πάντα.
Η λύτρωση ήρθε μετά από περίπου 50 χρόνια σιωπής. Μέχρι τότε η Άρτεμις Μπατή – Μιρόν αρνιόταν πεισματικά να θυμηθεί και να ξαναζήσει τις εικόνες θανάτου που αντίκρισαν τα μάτια της. Να μιλήσει για το ξεκλήρισμα της οικογένειάς της, για τα παιδικά της χρόνια στα Γιάννενα και την αιχμαλωσία της από τους Ναζί.
Η 27η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχτεί ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Εκατομμύρια ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους Εβραίοι, αλλά και Ρομά, ομοφυλόφιλοι, αιχμάλωτοι πολέμου και πολιτικοί κρατούμενοι, θανατώθηκαν με βάναυσο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved