Τα μοντέλα μετακομίζουν στην… Ινδία!
Models

Τα μοντέλα μετακομίζουν στην… Ινδία!

Ο κόσμος της μόδας έχει πληγεί και εκείνος από την οικονομική κρίση, με τις ομορφότερες Ελληνίδες να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς αμοιβές.


Η Ασία, και ιδιαίτερα η Ινδία, αποτελεί έναν από τους συνηθέστερους προορισμούς των δίμετρων Ελληνίδων καλλονών, που αποχαιρετούν την πατρίδα με την ελπίδα ότι θα βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Τρία γνωστά μοντέλα που έχουν ανοίξει τα φτερά τους στις πασαρέλες του εξωτερικού εξηγούν γιατί ο άλλοτε μαγικός κόσμος του μόντελινγκ έχει πλέον απομυθοποιηθεί.
Η Μαίρη Τσαγκαράκη, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της από τα κρητικά καλλιστεία, δηλώνει ότι η οικονομική κρίση ήταν ένας σοβαρός λόγος για να εργαστεί στο εξωτερικό: «Έχω ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και αυτή ήταν μοναδική εμπειρία. Παράλληλα, οι αμοιβές είναι καλύτερες. Είναι διαφορετικό να δουλεύεις σε αγορές που δεν έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Συγκριτικά με την Ελλάδα τα πράγματα εκεί είναι πολύ καλύτερα. Το οικονομικό είναι ένα δέλεαρ, όπως και η συλλογή εμπειριών» τόνισε στον Ελεύθερο Τύπο.
Η χάρη της έφτασε μέχρι την Ινδία, όπου πόζαρε για την τοπική «Vogue», ενώ δέχτηκε και προτάσεις για να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Μπόλιγουντ. «Στην Ινδία έμεινα τρεις μήνες. Είναι μια εξαιρετική αγορά και τους αρέσουν πολύ οι μελαχρινές με λευκό δέρμα», εξηγεί.
Η Γιάννα Δημάκη, η οποία εργάζεται ως μοντέλο στην Ελλάδα ενώ παράλληλα κάνει καριέρα στο εξωτερικό, εξηγεί γιατί κυνηγάει το όνειρο της στην Ινδία και γενικότερα στην Ασία: «Δεν είναι καθόλου εύκολο να ζήσεις στην Ελλάδα ως μοντέλο, γιατί τα περιοδικά και πολλές βιοτεχνίες έχουν κλείσει και δεν υπάρχει δουλειά».
Σύμφωνα με την ίδια, ένα ακόμη πρόβλημα είναι πως οι ξένες κοπέλες που έρχονται στην Ελλάδα εντείνουν τον ήδη σκληρό ανταγωνισμό: «Έρχονται πολλές κοπέλες από το εξωτερικό, ξανθές, γαλανομάτες, φρέσκα πρόσωπα και σε μια μικρή αγορά, όπως είναι η ελληνική, δημιουργείται πρόβλημα».
Η Γιάννα Δημάκη έχει εργαστεί σκληρά για να καταφέρει να κάνει καριέρα στην Ασία, αλλά είναι ευχαριστημένη διότι «τουλάχιστον στις αχανείς αγορές του κόσμου υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές για να εργαστεί ένα μοντέλο». Βέβαια, εκεί τα πρότυπα ομορφιάς είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με αυτά της Ευρώπης: «Δεν θέλουν ψηλές, γαλανομάτες... Τους αρέσει η φυσική ομορφιά και υπάρχει πολλή δουλειά στις ασιατικές χώρες, γιατί γίνονται συνέχεια κατάλογοι».
Ο Γιώργος Μάνικας εργάζεται ως μοντέλο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διευκρινίζει πως ένα νέο παιδί που ξεκινάει τώρα την καριέρα του στο χώρο της μόδας δεν πρέπει να περιμένει να ζήσει -στην αρχή τουλάχιστον- από το μόντελινγκ: «Ο,τι γίνεται στην κοινωνία αντικατοπτρίζεται και στη μόδα. Το πρώτο πράγμα που μειώνεται σε περιόδους κρίσης είναι η διαφήμιση. Δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές. Ένα μοντέλο που ξεκινάει τώρα θα το κάνει για την πλάκα ταυ και το χαρτζιλίκι. Δεν πρέπει να περιμένει ότι θα ζήσει από αυτό το επάγγελμα ή ότι θα βγάλει εύκολα χρήματα».
Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα ως μοντέλο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο θεωρεί πως είναι πιο εύκολο στην εποχή μας για ένα μοντέλο ελληνικής καταγωγής να εργαστεί στις αγορές του κόσμου. «Υπάρχουν επιτυχημένα μοντέλα από τη χώρα μας που εργάζονται στο εξωτερικό. Δεν βγάζουν δισεκατομμύρια, απλώς δουλεύουν συνεχώς. Ματώνουν τα πόδια σου, δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Έχω κάνει καριέρα στο εξωτερικό, έχω δεχτεί απορρίψεις και έχω δει τις δυσκολίες».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved