Μοντέλα σε κάστινγκ ή σε σκλαβοπάζαρο;
Models

Μοντέλα σε κάστινγκ ή σε σκλαβοπάζαρο;

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 150 μοντέλα στοιβάχτηκαν σε ένα κλιμακοστάσιο για τρεις ώρες.

Το δίδυμο των casting directors Madia και Ramy τα κλείδωσε, για να απολαύσει το διάλειμμα για φαγητό, χωρίς φωτισμό. Αυτό το γεγονός, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα ανέφερε σε post στο Instagram ο Τζέιμς Σκάλι, υπεύθυνος casting, προκαλώντας διαδικτυακό σάλο στους οίκους μόδας, με τους υποστηρικτές των μοντέλων να μιλάνε ακόμα και για συνθήκες σκλαβοπάζαρου.

Τα στοιβαγμένα μοντέλα θα περνούσαν από κάστινγκ για την πασαρέλα της Balenciaga στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Μετά τον εξευτελιστικό εγκλεισμό τους στα σκοτεινά, τα περισσότερα κορίτσια, τραυματισμένα από την εμπειρία, ζήτησαν να ακυρώσουν τις θέσεις τους στα catwalks.

"Είμαι απογοητευμένος από την επίσκεψη μου στο Παρίσι με όσα μαθαίνω ότι κάνουν οι συνήθεις ύποπτοι. Με ενόχλησε ιδιαίτερα όσα άκουσα από πολλά κορίτσια ότι χθες στο casting του Balenciaga οι υπεύθυνες του οίκου Madia & Ramy (αυτές οι serial abusers) ανάγκασαν περισσότερα από 150 κορίτσια να στριμωχτούν στο κλιμακοστάσιο για περισσότερες από 3 ώρες για να τις δουν. Όπως συνηθίζουν έκλεισαν την πόρτα πίσω τους, πήγαν να φάνε και τους έσβησαν τα φώτα... Αυτό δεν ήταν μόνο σαδιστικό και σκληρό, ήταν και επικίνδυνο για τα κορίτσια, πολλά από τα οποία μου έκαναν λόγο για ψυχικό τραύμα. Τα περισσότερα από τα κορίτσια ζήτησαν από το πρακτορείο τους να αποχωρήσουν από τα casting των οίκων Balenciaga αλλά και από τους Hermes και Ellie Saab γιατί δεν θέλουν να τους φέρονται σαν ζώα" καταγγέλει ο Τζέιμς Σκάλι.

Μετά την ανάρτηση ο οίκος μόδας Balenciaga απέλυσε τις casting director και απολογήθηκε με επίσημη επιστολή του στα πρακτορεία που τις αντιπροσώπευαν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved