Υποψήφια των καλλιστείων δείχνει στο κορμί της τα σημάδια από τον καρκίνο του δέρματος!
Models

Υποψήφια των καλλιστείων δείχνει στο κορμί της τα σημάδια από τον καρκίνο του δέρματος!

Σε ηλικία μόλις 25 ετών παρουσίασε καρκίνο του δέρματος καθώς από πολύ μικρή ηλικία έκανε σολάριουμ και ηλιοθεραπεία δίχως προστασία.

Ο λόγος για την Μις Ιντιάνα ΒrittanyWinchester και υποψήφια των καλλιστείων που έγιναν λίγες ημέρες πριν στις ΗΠΑ. Η ίδια μιλώντας σε συνέντευξη της αποκάλυψε:

«Η πρώτη φορά που έκανα σολάριουμ ήταν το καλοκαίρι που για πρώτη φορά θα συμμετείχα σε πρωτάθλημα χορού, στην εφηβεία. Σκέφτηκα ότι ναι, έπρεπε να είμαι μαυρισμένη. Ετσι άρχισα το σολάριουμ και το αγάπησα. Ηταν η πιο χαλαρωτική στιγμή της ημέρας. Ηταν ζεστό και άνετο, μπορούσα ακόμη και να κοιμηθώ. Μου άρεσε πολύ το μαύρισμα, μου άρεσε το πώς φαινόταν... Ακόμη και όταν είχα σπάσει τον αστράγαλό μου και περπατούσα με πατερίτσες πήγαινα καθημερινά για σολάριουμ. Αυτό το έκανα συνεχώς για δυο-τρία χρόνια, καθ' όλη τη διάρκεια του γυμνασίου. Ήμουν πραγματικά εθισμένη. Και τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν είχα την ευκαιρία ξάπλωνα στον ήλιο. Δεν έβαζα ποτέ αντηλιακό. Για το μόνο που ανησυχούσα ήταν για λίγο ακόμη έξτρα μαύρισμα και αν καιγόμουν, απλά... καιγόμουν. Ηταν ένας πραγματικός εθισμός.

Ειλικρινά, κανείς δεν μου είπε να μην κάνω σολάριουμ. Η μαμά μου επέμενε να χρησιμοποιώ αντηλιακό όταν βγαίνω στον ήλιο, αλλά δεν μου έλεγε για το ρίσκο του σολάριουμ. Και έκανα ηλιοθεραπεία με την πρώτη ευκαιρία. Και μόνο ως πρωτοετής φοιτήτρια πήγα στον δερματολόγο», λέει και καταλήγει: «Οταν πήγαινα για τσεκ απ, συχνά έβρισκαν κάποια σημάδια που τους προκαλούσαν ανησυχία, ή ελιές που έπρεπε να αφαιρεθούν με βιοψία, μόνο και μόνο γιατί έμοιαζαν ύποπτες -έχω πολλές ελιές στο σώμα μου. Αλλά οι βιοψίες ήταν πάντα αρνητικές. Το 2015 έκανα τρεις βιοψίες που δεν ήταν αρνητικές, όμως. Η διάγνωση: Είχα τρία βασικοκυτταρικά καρκινώματα, δύο στο στομάχι μου και ένα στην πλάτη μου.

Σίγουρα φοβήθηκα και το κεφάλι μου άρχισε να γυρίζει και να σκέφτομαι. Ο διάολε, είχα καρκίνο. Είχα τόσες πολλές ερωτήσεις, τόσους φόβους. Πόσο γρήγορα εξαπλώνεται; Τι θα συμβεί; Πώς θα θεραπευτεί; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Το βρήκα νωρίς ή είναι αργά; Πόσο δέρμα θα μου βγάλουν; Πόσο μεγάλο σημάδι θα μου αφήσουν;

Αυτό που οι γιατροί κατέληξαν να μου κάνουν το αποκαλούν εκτομή. Με την εκτομή απομακρύνουν όλα τα στρώματα του δέρματος, κόβουν προς τα κάτω τον μυ και αφορούν τα πάντα πάνω από αυτόν. Βασικά δεν αφήνουν καθόλου δέρμα σε εκείνο το σημείο -δεν βγάζουν απλά την ελιά ή το καρκίνωμα αλλά και ένα μέρος γύρω από αυτά προκειμένου να αφαιρέσουν κάθε κύτταρο που πιθανό έχει μολυνθεί. Αφαιρούν πραγματικά ένα μεγάλο κομμάτι. Και στη συνέχεια το στέλνουν για βιοψία για να σιγουρευτούν ότι αφαίρεσαν όλα τα καρκινικά κύτταρα και δεν άφησαν κάποιο», αποκαλύπτει και δίνει τις συμβουλές της:

«Οσον αφορά για την πρόληψη, υπάρχουν τρία πράγματα που προτείνω: Οχι σολάριουμ. Πρέπει αν σταματήσει. Δεύτερον, ελέγξτε το δέρμα σας, πηγαίνετε για τσεκ απ από την κορυφή ως τα νύχια κάθε χρόνο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το πρόβλημα, αν υπάρχει ή αν προκύψει, στην αρχή του. Και τρίτον φυσικά βάζετε αντηλιακό παντού και στα δάχτυλα μην ξεχνάτε κανένα εκτεθειμένο σημείο του δέρματός σας, ακόμη και το χειμώνα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved