Marilyn Monroe: Ο έρωτας, η αποβολή και οι θεωρίες συνομωσίας για το θάνατο της
Back To the Future

Marilyn Monroe: Ο έρωτας, η αποβολή και οι θεωρίες συνομωσίας για το θάνατο της

Tην Κυριακή 4 Αυγούστου του 1962 η Marilyn Monroe χάνει τη ζωή της, αλλά κερδίζει το στοίχημα με την αθανασία.

Ο άνθρωπος που ήταν το alter ego της και αποτελεί θησαυρό πληροφοριών, λόγω της οκτάχρονης φιλίας τους, μιλάει αποκλειστικά στο ελληνικό People για την τελευταία χολιγουντιανή θεά, τα παιδιά που «έχασε», τις «τοξικές» της σχέσεις, τους δαίμονες που τη βασάνιζαν και αποκαλύπτει τη Marilyn πίσω από τη Monroe! Πώς μπορεί ένας άντρας να γίνει κολλητός με την πιο ποθητή γυναίκα του πλανήτη; Ο James Haspiel ήταν ο νεαρός που το 1954 (εκείνος τότε 17, εκείνη 28) δεν ζήτησε από τη Marilyn Monroe ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία, αλλά ένα φιλί. Τα ζουμερά της χείλια «κόλλησαν» για δύο μόλις δευτερόλεπτα στο μάγουλό του. Από τότε έγινε ο πιο πιστός της θαυμαστής και την ακολουθούσε σε κάθε δημόσια εμφάνισή της. Έτσι, ξεκίνησε μια φιλία που κράτησε ως το θάνατό της (1962). Ο Haspiel έγινε ο εξομολογητής, ο έμπιστος, ο άνθρωπος που γνώρισε τη Marilyn χωρίς μακιγιάζ στο πρόσωπο και στην ψυχή! Ο Haspiel αποτελεί ανεξάντλητη και έγκυρη πηγή πληροφοριών για τους βιογράφους της. Σήμερα, από τη Νέα Υόρκη όπου ζει, μιλάει για πρώτη φορά σε ελληνικό έντυπο και δίνει αποκλειστική συνέντευξη –από καρδιάς– στο ελληνικό People για τη γυναίκα πίσω από το μύθο!


Πολλές φορές έχει υπονοηθεί ότι έκανε καριέρα περνώντας από τα κρεβάτια των ισχυρών του Χόλιγουντ. O ηθοποιός Tony Curtis μίλησε, μετά το θάνατο της, για την «ελευθερίων ηθών Marilyn».
Ήμουν πολλές φορές καλεσμένος του Larry King στο CNN. Σε κάποια από τις εκπομπές του, ο Curtis ισχυρίστηκε ότι η Monroe είχε κοιμηθεί με τους δυνατούς της βιομηχανίας του θεάματος. Τότε του είπα ειρωνικά «πολύ ωραίο αυτό που λέτε». Εκείνος συνέχισε λέγοντας «όλοι το έκαναν» και του ανταπάντησα «αναφέρεστε και στον εαυτό σας;». Δεν σχολίασε. Σήμερα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εκείνα τα χρόνια οι περισσότεροι ηθοποιοί είχαν κοιμηθεί με κάποιον ισχυρό άντρα ή γυναίκα του Χόλιγουντ, με αντάλλαγμα ένα ρόλο. Όμως η Marilyn υποστήριζε με πάθος ότι δεν το είχε κάνει ποτέ. Δεν εννοώ ότι η Monroe δεν είχε κάνει σεξ, αλλά υποστηρίζω ότι ποτέ δεν φέρθηκε σαν πόρνη, δεν πουλήθηκε για ένα ρόλο. Την περίοδο που προσπαθούσε να κάνει καριέρα και δεν είχε συμβόλαιο με κανένα στούντιο, ο πρόεδρος της Columbia Pictures την προσκάλεσε για ένα διήμερο με το σκάφος του. Εκείνη τον αποστόμωσε λέγοντας «με χαρά να έρθω με εσάς και τη γυναίκα σας». Μια άλλη επιβεβαίωση της ηθικής της έρχεται από τον ηθοποιό Grautso Marx, που συνήθιζε να διηγείται: «Όταν η Marilyn ήταν άσημη ηθοποιός, την έβγαλα έξω για ποτό και φαγητό. Ξόδεψα 8.000 δολάρια, κι όμως δεν την έριξα στο κρεβάτι».


Ο άντρας που κέρδισε την καρδιά της ήταν ο αθλητής του baseball Joe DiMaggio. Ένας γάμος-εξπρές που διήρκεσε μόλις 274 μέρες.
Ο DiMaggio την αγάπησε πραγματικά και δυνατά, αλλά τη ζήλευε και τη χτυπούσε. Όταν η Marilyn γύρισε το Επτά Χρόνια Φαγούρα και την κλασική σκηνή με το λευκό φόρεμα που ανέμιζε από τον εξαερισμό του τρένου και φάνηκαν τα πόδια της, ο Joe δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και στο σπίτι τη χτύπησε. Δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία φορά. Εκείνη ποτέ δεν μίλησε εναντίον του, ποτέ δεν τον κατηγόρησε.

Επόμενος σταθμός, η σχέση της με το συγγραφέα Arthur Miller. Ο γάμος τους ήταν η απόδειξη πως τα ετερώνυμα έλκονται;
Ο Miller δεν την αγάπησε ποτέ. Η Marilyn ήταν ένα τρόπαιο. Ο γάμος τους τελείωσε την εβδομάδα του μέλιτος, όταν βρήκε ανοιχτό το σημειωματάριό του. Εκεί ο Miller έγραφε ότι ήταν απογοητευμένος και μετανιωμένος που την παντρεύτηκε. Η Marilyn διαλύθηκε, καταρρακώθηκε η ψυχολογία της. Ήταν ένας δυστυχισμένος γάμος. Ο Miller δεν θυμόταν τη γιορτή της, μόνη της αγόραζε την τούρτα των γενεθλίων της, έκαναν έρωτα και μετά αυτός πήγαινε να παίξει χαρτιά, την απατούσε με την Inge Morath, τη φωτογράφο του φιλμ Οι Αταίριαστοι, όπου πρωταγωνιστούσε η Marilyn. Όταν χώρισαν, εκείνος παντρεύτηκε την Inge.

Μετά τον Miller, ο DiMaggio επέστρεψε στη ζωή της.
Πολλές φορές καθόταν έξω από το σπίτι της περιμένοντας να τη δει και να της μιλήσει. Αγαπήθηκαν πολύ! Για είκοσι χρόνια μετά το θάνατό της έστελνε λουλούδια στον τάφο της.

Στις σκοτεινές πλευρές της ήταν η εξάρτησή της από τα φάρμακα και το αλκοόλ, που την οδήγησαν στο να νοσηλευτεί παροδικά σε κλινικές;
Αν και δεν την είδα ποτέ εκτός ελέγχου, ξέρω ότι από το 1948 κοιμόταν με υπνωτικά. Η κατάσταση χειροτέρεψε και έφτασε στα τέλη του 1960 να παίρνει 23 συνταγογραφημένα φάρμακα, ποσότητα ικανή να σκοτώσει πέντε ανθρώπους. Δεν θα με εξέπληττε αν μου έλεγαν ότι εξαιτίας των χαπιών έπεφτε αναίσθητη. Χρειαζόταν ιατρική βοήθεια για να τη «σώσουν», αλλά και για να την ξυπνήσουν από το λήθαργο των χαπιών. Όντως νοσηλεύτηκε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την αϋπνία και την εξάρτησή της από τα χάπια, όμως σίγουρα δεν ήταν αλκοολική.


Είναι αλήθεια ότι προσπαθούσε απεγνωσμένα να γίνει μητέρα; Είχε κάποια άτυχη εγκυμοσύνη;
Η Marilyn ήθελε πάρα πολύ να κάνει οικογένεια και να αποκτήσει δικά της παιδιά και αυτό ήταν το μόνο που θα την ολοκλήρωνε. Ο γυναικολόγος της ήταν κάθετος πως η Marilyn δεν είχε κάνει ποτέ έκτρωση, όμως είχε κάποιες άτυχες εγκυμοσύνες. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έμεινε έγκυος από τον Arthur Miller, αλλά στις 3 Αυγούστου του 1957 έχασε το μωρό, ήταν αγόρι. Πόνεσε πολύ, αλλά δεν το συζήτησε ποτέ.


Ο αντρικός πληθυσμός τη λάτρεψε, πολλοί τη διεκδίκησαν, όμως εκείνη τι έψαχνε από έναν άντρα;
Σεβασμό! Ο καλύτερος τρόπος για να τη γοητεύσει κάποιος ήταν να μην τη φλερτάρει με την πρώτη ματιά, γιατί τότε ήταν χαμένος. Συνήθιζε να λέει «ένας τέτοιος άντρας δεν θέλει εμένα, αλλά την εικόνα μου». Αυτή η «αδιαφορία» την κέρδισε στον Miller και στον DiMaggio. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος τη φλέρταραν αμέσως και αυτό την ιντρίγκαρε. Με τον DiMaggio έβγαιναν για μια εβδομάδα, αλλά δεν την είχε αγγίξει και προχώρησαν μόνο όταν του έδωσε το σήμα! Όσο για το πώς τους ήθελε εμφανισιακά, λάτρευε τον Αμερικανό πρόεδρο Lincoln. Θυμηθείτε το παρόμοιο στιλ του Miller και του φημολογούμενου εραστή της Yves Montand!

Τελικά, ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της; Ο Miler, ο DiMaggio, ο Kennedy;
Κανένας από όλους αυτούς. Ο άντρας που πραγματικά τη στιγμάτισε ήταν ο συνθέτης Fred Karger. Η σχέση τους ξεκίνησε το 1948 και γνωρίστηκαν όταν και οι δύο ήταν άσημοι. Ο Karger την εγκατέλειψε ένα χρόνο αργότερα, λέγοντάς της πως ήταν ακατάλληλη για μητέρα του γιου του από τον πρώτο του γάμο. Θεωρούσε ότι ήταν πολύ φιλόδοξη. Η Monroe δεν ξεπέρασε ποτέ την απόρριψή του, ήθελε να τον παντρευτεί.

Ο θάνατός της έφερε στο φως σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας. Tι πιστεύετε ότι συνέβη;
Eίμαι απόλυτος. Δολοφονήθηκε! Τίποτα δεν έδειχνε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Δεν άφησε σημείωμα, το σπίτι της δεν ήταν παρατημένο, η καριέρα της πήγαινε καλά, της είχαν μάλιστα προτείνει να εμφανιστεί στο Λας Βέγκας με αμοιβή 55.000 δολάρια και είχε πρόταση για καινούρια ταινία. Οι ένοχοι δεν καταδικάστηκαν από κάποιο δικαστήριο, αλλά από τη μοίρα τους.

«Φωτογραφίζετε» τους Kennedy;
Πιστεύω ότι στη δολοφονία της έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο Robert Kennedy. Δεν πιστεύω ότι πήγαν να τη δολοφονήσουν, αλλά να τη συμμορφώσουν και να κλείσουν την υπόθεση «John Kennedy». Στην επίσκεψη των αγνώστων στο σπίτι της οι τόνοι θα ανέβηκαν, οι φωνές θα ξεκίνησαν και οδηγηθήκαμε στο θάνατό της. Η νοσοκόμα της είπε στο βιογράφο Antony Sommers «τη σκότωσαν, τη σκότωσαν». Δεν εννοούσε φυσικά με όπλο, αλλά με κάποια ένεση. Οι δολοφόνοι δεν πέρασαν από δίκη, αλλά τιμωρήθηκαν και εξηγούμαι: Ο Robert είδε τον αδελφό του, John Kennedy, να δολοφονείται, αργότερα δολοφονήθηκε και ο ίδιος και η κατάρα συνεχίστηκε.

Η Marilyn είχε ένστικτο ότι θα πέθαινε νωρίς;
Κάτι μέσα της της έλεγε ότι δεν θα προλάβει να γεράσει.
Πηγή θέματος: people

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved