Μπάμπης Μουτσάτσος: O «θρύλος» της Κουίντα θυμάται…
Back To the Future

Μπάμπης Μουτσάτσος: O «θρύλος» της Κουίντα θυμάται…

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Καραγιάννη, αλλά και οι σταρ διεθνούς βεληνεκούς Τζούντι Γκότλαντ και Ζαν Πωλ Μελλοντικό διάβηκαν το κατώφλι του θρυλικού κλαμπ Κουίντα στη Φωκίωνος Νέγρη όχι μόνο λόγω του ξέφρενου γλεντιού, αλλά και εξαιτίας του χαρισματικού αφεντικού του.

Το όνομα του Μπάμπη Μουτσάτσου έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της νυχτερινής διασκέδασης των 60s, αφού δημιούργησε ένα ιδιαίτερο κλαμπ, το οποίο πήρε το όνομά του από τις κουρτίνες της εισόδου του, που έμοιαζαν με τις θεατρικές κουίντες.
Ο ίδιος μιλά σε καθημερινή εφημερίδα και θυμάται...


Γιατί ονομάσατε Κουίντα το κλαμπ;
«Μπαίνοντας υπήρχαν κουρτίνες που έμοιαζαν με αυτές του θεάτρου. Γι' αυτό και το ονόμασα Κουίντα. Εκτός αυτού, το μαγαζί προοριζόταν για κατ' εξοχήν καλλιτεχνικό στέκι. Όπως και έγινε, αφού σύχναζαν σε αυτό όλα τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου της δεκαετίας του '60. Πίσω από τις κουίντες οι θαμώνες διασκέδαζαν με την ψυχή τους και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Οι παρέες μας, οι φίλοι μας, οι δεσμοί μας, όλα ήταν πίσω από τις κουρτίνες. Θυμάμαι ότι, ενώ φτιαχνόταν ακόμη το μαγαζί, έρχονταν κάθε βράδυ η Μάρθα Καραγιάννη και άλλοι φίλοι και καθόμασταν. Με τη Μάρθα ήμασταν φιλαράκια, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό...»


Τότε η Μάρθα Καραγιάννη είχε δεσμό με τον Μίμη Στεφανάκο, που τον παντρεύτηκε κιόλας.
«Ναι, γι' αυτό και ξεκαθάρισα ότι δεν είχα κάτι μαζί της. Η σχέση μας ήταν αγνή. Αλλωστε, δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά των άλλων»

Στην Κουίντα, όμως, γινόταν το αδιαχώρητο από τα αστέρια του καλλιτεχνικού χώρου, που έρχονταν με τα εκάστοτε ταίρια τους. Ποιοι καλλιτέχνες σύχναζαν στο μαγαζί σας;
«Από την Κουίντα πέρασε όλη η αφρόκρεμα, όχι μόνο της καλλιτεχνικής, αλλά και της επιχειρηματικής ζωής. Κάθε βράδυ το μαγαζί ήταν γεμάτο. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ερχόταν με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ενώ ήταν εκεί η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Κώστας Βουτσάς, η Τζένη Καρέζη, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Ελενα Ναθαναήλ, ο Κώστας Χατζηχρήστος και τόσοι άλλοι. Επίσης, ερχόταν και ο Ωνάσης, τον οποίο ένα βράδυ τον πέτυχε στο μαγαζί ένας δημοσιογράφος. Λίγο καιρό πριν είχε βουλιάξει ένα καράβι του κοντά στην Κρήτη και είχε πνιγεί κόσμος.

Βλέποντας, λοιπόν, τον Ωνάση να χαλάει λεφτά, ο δημοσιογράφος αποφάσισε να γράψει ένα επικριτικό άρθρο για εκείνον, μέσα από το οποίο υποδείκνυε στον εφοπλιστή να κόψει και κανένα τσεκ για τους συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου. Θυμάμαι που έτρεχα μέσα στη νύχτα για να πείσω τον δημοσιογράφο να μη δημοσιεύσει το άρθρο και τελικά τα κατάφερα. Δεν ήθελα να εκτεθεί ο Ωνάσης επειδή διασκέδαζε στο μαγαζί μου»


Είχε έρθει και η Τζούντι Γκάρλαντ;
«Ναι. Εμενε στο «Χίλτον», το οποίο μόλις είχε ανοίξει. Το πρώτο βράδυ, με το που πάτησε το πόδι της στην Αθήνα, ήρθε στην Κουίντα. Εμεινε περίπου δύο εβδομάδες στην Ελλάδα και σχεδόν κάθε μέρα ερχόταν στο μαγαζί. Τόσο πολύ της άρεσε. Εκτός από την Γκάρλαντ, διασκέδασε στο κλαμπ μου και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό»


Θα μας πείτε κάτι περίεργο που συνέβη στην Κουίντα;
«Θυμάμαι δύο τέτοια περιστατικά. Ενα βράδυ κρύψαμε μια κοσμική κοπέλα σε ένα ψυγείο του μαγαζιού γιατί την κυνηγούσε ο πατέρας της. Μια άλλη φορά ένας πελάτης μπήκε μέσα ξαπλωμένος σε... ένα φέρετρο, που το κουβαλούσαν! Και αυτό γιατί ο εν λόγω εκκεντρικός κύριος σε έναν διαπληκτισμό μας, πάνω στα νεύρα του, είχε πει τη φράση «Μόνο νεκρός θα ξαναπατήσω στην Κουίντα». Το 'πε και το 'κανε», λέει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved