Αυτές είναι οι απαγορευμένες φωτογραφίες της Αλίκης
Back To the Future

Αυτές είναι οι απαγορευμένες φωτογραφίες της Αλίκης

Στην ελληνική showbiz τις χρυσές δεκαετίες του 1960, του 1970 και του 1980 ήταν γνωστό ένα από το μεγαλύτερα πάθη της Αλίκη Βουγιουκλάκη: το έντονο μακιγιάζ με το χαρακτηριστικό eyeliner στα μάτια και το έντονο κόκκινο κραγιόν.

Η αξέχαστη εθνική μας σταρ είχε κάνει ομηρικούς καβγάδες για το θέμα του μακιγιάζ με γνωστούς σκηνοθέτες, όπως ο Νίκος Φώσκολος, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Κώστας Καραγιάννης και ο Ντίνος Δημόπουλος.

Δεν ήθελε σε καμία σκηνή να εμφανίζεται χωρίς μακιγιάζ. Ακόμη και όταν υπήρχαν σκηνές που την έδειχναν να ξυπνάει μετά από μεγάλη στεναχώρια, ήταν βαμμένη στην... τρίχα. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό όταν ο Νίκος Φώσκολος λίγο έλειψε να τινάξει στον «αέρα» την ταινία «Υπολοχαγός Νατάσα», τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών στον ελληνικό κινηματογράφο. Η Αλίκη στην επίμαχη σκηνή του βασανισμού της από τους Ναζί ήθελε να είναι κανονικά βαμμένη.

Τελικά, η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση και το γύρισμα συνεχίστηκε. Το μακιγιάζ το ήθελε η Αλίκη ακόμα και στις
τελευταίες στιγμές της ζωής της, όταν πλέον τα χαρακτηριστικά της είχαν αρχίσει να παραμορφώνονται από το «θηρίο» του καρκίνου.

Υπήρχε βέβαια και η άλλη Αλίκη... Όχι η Βουγιουκλάκη, η σταρ, αλλά η Αλίκη των φίλων, άψογη οικοδέσποινα που περιποιούνταν η ίδια τους φίλους της στο εξοχικό του Θεολόγου, μαγειρεύοντας για ώρες στην κουζίνα και γελώντας μαζί τους. Επίσης, ήταν αμακιγιάριστη σε κάποιες πρόβες. Κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες δημοσιεύει το περιοδικό Λοιπόν.

Τις λεγόμενες «απαγορευμένες φωτογραφίες», που τραβήχτηκαν με τη συγκατάθεση της Αλίκης, δεν ήταν όμως το καλύτερο της να βγαίνουν σε εφημερίδες και περιοδικά. Και οι φωτογραφίες αυτές αποδεικνύουν πως η Αλίκη ήταν όμορφη και χωρίς το πομπώδες μαλλί, τις ψεύτικες βλεφαρίδες, την τραβηγμένη μαύρη γραμμή του eyeliner που τη συνόδευε σε όλη την καριέρα της, και τα ζουμερά κόκκινα χείλη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved