Χριστίνα Ωνάση: Κι όμως η ζωή της δεν ήταν παραμυθένια
Back To the Future

Χριστίνα Ωνάση: Κι όμως η ζωή της δεν ήταν παραμυθένια

Η Χριστίνα Ωνάση μπορεί να είχε πολλά χρήματα αλλά δεν έζησε ευτυχισμένη. Η παθολογική αγάπη του πατέρα της στον αδελφό της, η λάθος επιλογές συντρόφων και η θλίψη την οδήγησαν στο τέλος.

«Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα παρόλα που γνωρίζονταν είκοσι τρία χρόνια και ήταν φίλοι. Μέσα σε δεκαπέντε μέρες ανακοίνωσαν το γάμο τους», είχε γράψει η ίδια σε άρθρο που δημοσίευσε σε γαλλικό, περιοδικό. Μέχρι τότε η Χριστίνα είχε ζήσει έρωτες με ημερομηνία λήξης. Και μονόπλευρους, όπως λένε πολλοί, καθώς ήταν πάντα εκείνη που υπέφερε στο τέλος. Και ο γάμος ήταν μια έννοια που φάνηκε να μην δεν ταίριαξε ποτέ με την κόρη του κροίσου, το κορίτσι με τα εκφραστικά μάτια που μεγάλωνε πάντα στην «σκιά» του αδερφού της Αλέξανδρου, σε ό,τι αφορούσε την πατρική αγάπη. Αυτή η σκιά την συνόδευσε κατά γενική ομολογία από τα παιδικά της χρόνια, στα καλοκαίρια στον Σκορπιό ή στις κρουαζιέρες με την «Χριστίνα». Ο πρωτότοκος Αλέξανδρος ήταν τα πάντα για τον Έλληνα μεγιστάνα και η Χριστίνα δεν ήταν παρά μια κόρη στην οποία έδινε την ανάλογη σημασία για λίγα λεπτά της ώρας. Απασχολημένος διαρκώς με τις δουλειές του ανά την υφήλιο, και τα ειδύλλια με την Μαρία Κάλας και την Τζάκι Ωνάση -δυο γυναίκες που δεν συμπάθησε ποτέ η Χριστίνα, η οποία λάτρευε παθολογικά την μητέρα της Τίνα - ο Ωνάσης νόμιζε ότι «καθάριζε» με τα πανάκριβα δώρα που της αγόραζε. Όμως δεν είχε καθαρίσει καθόλου το διαπίστωσε με τον πλέον σκληρό τρόπο, όταν η ενήλικη πλέον Χριστίνα παντρεύτηκε με τον πρώτο της σύζυγο. Χωρίς να ζητήσει την άδεια του Ωνάση, η κόρη του έπεσε στην αγκαλιά ενός κτηματομεσίτη, του Τζόζεψ Μπόλκερ, που ήταν είκοσι εφτά χρόνια μεγαλύτερος της, διαζευγμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο Ωνάσης έγινε έξαλλος, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε και το ήξερε, κάτι που τον θύμωνε ακόμα περισσότερο.

Στις 14 Νοεμβρίου 1988 ήμερα Δευτέρα η Χριστίνα Ωνάση ξύπνησε με την καλή διάθεση που είχε συνήθως το τελευταίο διάστημα. Ήταν ξανά ερωτευμένη, με τον Γιώργο Τσομλεκτσόγλου αυτή τη φορά, αδερφό της κολλητής της φίλης Μαρίνας Δοδέρο, και εδώ και λίγες εβδομάδες οι δύο τους ετοιμάζονταν να παντρευτούν. Η Χριστίνα ήξερε το Γιώργο πάνω από είκοσι χρόνια, μίλαγαν συχνά για τα προβλήματα της και ίσως ποτέ να μην φανταζόταν ότι θα ερχόντουσαν τόσο κοντά. Κι όμως αυτό όχι μόνο έγινε, αλλά η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα, ο οποίος αποτέλεσε την τελευταία υπόσχεση ευτυχίας για τη Χριστίνα, που μόνο στενοχώριες είχε γνωρίσει μέχρι τότε στη ζωή της, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα για τη λαϊκή ρήση που λέει ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση είχε αναζωογονηθεί μόλις άφησε πίσω της την μουντή Γενεύη για το κοσμοπολίτικο Μπουένος Αιρες. Ήθελε να είναι παρούσα στα γενέθλια της φίλης της, η οποία έκλεινε τα σαράντα της χρόνια και σε εκείνο το πάρτι όπως είπε η ίδια χρόνια μετά, διαπίστωσε ότι ο αδερφός της και η φίλη της χόρευαν σφιχταγκαλιασμένοι όλο το βράδυ.

Το μόνο που μπορούσε να κάνει από εκείνο το σημείο και μετά ο Ωνάσης ήταν να παρακολουθεί την κόρη του, η οποία είχε κάνει την αρχή και δεν σκόπευε να σταματήσει. Στα χρόνια που ακολούθησαν παντρεύτηκε κατά σειρά τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη για 14 μόλις μήνες και ακολούθως το Ρώσο Σεργκέΐ Καούζοφ -οι φήμες έλεγαν ότι ήταν πράκτορας της ΚΟΒ - με τον οποίο έμεινε για λίγους μήνες στην Μόσχα. Το φτωχικό του διαμέρισμα, της προκάλεσε γρήγορα αφόρητη πλήξη, όπως και η ζωή σε κομμουνιστικό καθεστώς της τότε Σοβιετικής Ένωσης, την οποία δεν μπορούσε με τίποτε να συνηθίσει κάτι διόλου παράξενο, αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει η Χριστίνα. Ο γάμος με τον Καούζοφ έληξε σύντομα και η Χριστίνα ήταν και πάλι μόνη.

Οι ψυχολογικές διακυμάνσεις που βίωνε, την μεταμόρφωναν συχνά σε μια υπέρβαρη γυναίκα, η οποία έτρωγε πολύ και όταν μετά έβλεπε τις φωτογραφίες της στα περιοδικά έβαζε τα κλάματα και υπέβαλλε τον εαυτό της σε εξαντλητικές δίαιτες. Μετά από κάποια πολύ σύντομα ειδύλλια με ημερομηνία λήξης, η κόρη του Έλληνα μεγιστάνα πίστεψε ότι βρήκε και πάλι τον έρωτα -και μάλιστα τον μεγάλο έρωτα- στο πρόσωπο του Τιερί Ρουσέλ. ο γοητευτικός Γάλλος με τις δεκάδες μέχρι τότε κατακτήσεις είναι υπεύθυνος για την μοναδική ίσως χαρά στην ζωή της Χριστίνας. Ήταν αυτός που της χάρισε την κόρη της, την Αθηνά Ωνάση και έβαλε σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα, σβήνοντας ή απαλύνοντας τις πληγές του παρελθόντος. Το θάνατο του αδελφού της, του Αλέξανδρου που την συγκλόνισε, την απώλεια του πατέρα της στο Παρίσι μια μέρα του Μάρτη του 1974 που έβρεχε ασταμάτητα, αλλά και όλους τους έρωτες που την πλήγωσαν.

Η Χριστίνα δεν φαντάστηκε ποτέ ότι ο Ρουσέλ αγάπησε πολύ περισσότερο τους τραπεζικούς της λογαριασμούς από την ίδια και ότι παράλληλα με τον γάμο τους διατηρούσε σχέση με μια Σουηδή καλλονή, η οποία του είχε χαρίσει ήδη δύο παιδιά. Τελικά τον χώρισε μαθαίνοντας για την παράλληλη ζωή του.

Πηγή: Ciao

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved