Κορίνα Οικονομάκη: Η «κόρη της ξινής» από το Ρετιρέ σε ρόλο… μητέρας
Back To the Future

Κορίνα Οικονομάκη: Η «κόρη της ξινής» από το Ρετιρέ σε ρόλο… μητέρας

Η Κορίνα Οικονομάκη έχει «γράψει» στη μνήμη του τηλεοπτικού κοινού ως «η Γωγώ, η κόρη της ξινής» στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Το Ρετιρέ».

Ομως, από κει και πέρα σιγά σιγά τα βήματά της χάθηκαν καλλιτεχνικά, έως το 2016, όταν επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο με αφορμή τη συμμετοχή της σε θεατρική παράσταση με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο, ο οποίος έπαιζε μαζί της και στη θρυλική σειρά του Mega.

Ωστόσο, μετά «χάθηκε» ξανά από προσώπου... showbiz! Στην πραγματικότητα την Κορίνα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της espresso την κέρδισε η οικογένειά της -έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι - και αυτό ήταν επιλογή της.

Η Κορίνα Οικονομάκη μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο στα 16 χρόνια της και για να παίξει, πήρε άδεια ως εξαιρετικό ταλέντο. Οταν τελείωσε το σχολείο, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και πέρασε, αλλά επειδή στην κρατική δραματική σχολή δεν της επέτρεπαν να κάνει επαγγελματικές εμφανίσεις, γρήγορα την εγκατέλειψε και συνέχισε τις σπουδές της σε ιδιωτική δραματική σχολή.

Η αλήθεια είναι ότι, εκτός από το ταλέντο της, ο φακός «ήθελε» πολύ και την όμορφη εξωτερική της εμφάνιση και έτσι είχε διάφορες προτάσεις για τηλεοπτικές δουλειές, αλλά και για ταινίες και βιντεοταινίες, που ήταν στο φόρτε τους τη δεκαετία του '80. Επίσης, είχε παρουσία στο σανίδι. Μάλιστα, σε μια από τις πρώτες θεατρικές δουλειές της αντικατέστησε εν μια νυκτί συνάδελφό της.

Η πρόταση για τον ρόλο της στη σειρά «Το ρετιρέ» ήρθε από τον ίδιο τον Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος την είχε δει σε κάποιες βιντεοταινίες. Γι' αυτή τη μοιραία συνάντησή τους η Κορίνα είχε πει:

«Πέρασα από οντισιόν και έδωσα στον Δαλιανίδη και μια φωτογραφία. Μόλις την πήρε στα χέρια του, τη γύρισε από την πίσω πλευρά. Μου είπε ότι σε κάθε φωτογραφία ηθοποιού βάζει από πίσω αστέρια για να θυμάται πόσο καλός είναι. Σε μένα έβαλε πέντε. Επειτα από κάποιο διάστημα μου τηλεφώνησε ο βοηθός του -τότε δούλευα στο Δελφινάριο- και μου πρότεινε τον ρόλο της Γωγώς στο περίφημο “το ρετιρέ”. Με κάλεσε, λοιπόν, ο Βαγγέλης Λαρίδης και μου είπε: “Την κυρία Οικονομάκη”. Του απάντησα: “Δεν είναι εδώ. Ποιος τη ζητά;” “Είμαι ο βοηθός του Γιάννη Δαλιανίδη” μου απάντησε και τότε εγώ του είπα να ξανακαλέσει σε πέντε λεπτά. Τότε δεν υπήρχαν κινητά! Οταν μιλήσαμε, μου είπε: “Ξεκινά ένας πολύ σημαντικός ρόλος για σένα”. Πράγματι, έχω κάνει πολλά σίριαλ, αλλά αυτό έμεινε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved