Ο συμπέθερος του Παπανδρέου στα Μάταλα και ο κουνιάδος στο «X-Factor»!
G-Politics

Ο συμπέθερος του Παπανδρέου στα Μάταλα και ο κουνιάδος στο «X-Factor»!

Η ζωή του κ. Θανάση Πατραμάνη, μικροπωλητή στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου Κρήτης και συμπέθερου του πρώην πρωθυπουργού και τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε γεμάτη ανατροπές, σκαμπανεβάσματα και επανεκκινήσεις.


Λίγο πριν χτυπήσει η οικονομική κρίση, ο κ. Πατραμάνης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο κατάστημα, διαβάζοντας νωρίς τα πρώτα σημάδια της ολέθριας άφιξής της. Μάλλον προνοητικός παρά τυχερός, εκτίμησε τότε ότι η μείωση της πελατείας και κατ' επέκταση των πωλήσεων θα γεννούσε στο άμεσο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα που είχε σωρεύσει η μικρή του επιχείρηση. Αυτομάτως κλήθηκε, εκ των πραγμάτων, να λάβει σοβαρές και καθοριστικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα. Η σημαντικότερη απόφαση που πήρε ήταν να κατέβει στους δρόμους της πόλης και να πουλήσει το στοκ εμπόρευμα από το μαγαζί του.
Δεν είχε και πολλές επιλογές. Οι λαϊκές αγορές ήταν μονόδρομος επιβίωσης για τον ίδιο και τη νέα του οικογένεια. Ολοι όσοι γνωρίζουν από κοντά τον κ. Πατραμάνη μιλούν για έναν απλό άνθρωπο. Έναν ήρεμο χαρακτήρα με σταθερές συνήθειες και ανυποχώρητες αρχές τις οποίες δεν του αρέσει να αλλάζει με τίποτα και για κανέναν. Το καθημερινό του πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και το τηρεί σχεδόν ευλαβικά. Θα σηκωθεί από τα χαράματα, λόγω της φύσης της δουλειάς του, και θα κοιμηθεί πολύ νωρίς το βράδυ. Εξαίρεση θα κάνει μόνο για τους πολύ στενούς του φίλους. Συχνά οι παρέες του συναντιούνται σε σπίτια όπου συζητούν και στοχάζονται, κατά το κρητικό συνήθειο, επί ώρες ατελείωτες για οτιδήποτε αφορά τη ζωή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η ηρεμία στην καθημερινότητά του, που με τόση ευλάβεια τηρούσε, τον εγκατέλειψε περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν από τους επίσημους αρραβώνες της 27χρονης κόρης του, Πωλίνας, με τον Ανδρέα Παπανδρέου τζούνιορ. Ξαφνικά έμαθε από την κόρη του ποιος πραγματικά είναι ο σύντροφός της. «Ηταν σαν να του ήρθε κεραμίδα στο κεφάλι», λένε οι φίλοι του προσθέτοντας ότι «του είπε ότι έρχεται στο Ηράκλειο για να του γνωρίσει τον γαμπρό». Αμήχανος και αιφνιδιασμένος φέρεται να είπε σε κουβέντα με τους φίλους του, όσο πιο συγκρατημένα και απλά μπορούσε: «Ερχεται η κόρη μου από την Αθήνα να μου γνωρίσει τον αρραβωνιαστικό της. Μου είπε ότι είναι ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου». Λέγεται ότι στις τελευταίες πέντε λέξεις δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους γύρω του. Εμειναν όλοι άλαλοι μέσα σε απόλυτη σιωπή. Κανένας τους δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα τους ανακοίνωνε ο πάντα ειλικρινής και φιλαλήθης φίλος τους. Σάστισμα, αποδοχή ή έκπληξη, ένα ήταν σίγουρο: η σιωπή δεν κάνει λάθη. Ο υιός Πατραμάνης επιχείρησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και μάλιστα είχε δηλώσει συμμετοχή στον γνωστό τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού «X-Factor», χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διακριθεί. Παρ' όλα αυτά αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του, αφήνοντας την Κρήτη και μετακομίζοντας στην Αθήνα όπου φιλοξενήθηκε στο σπίτι του αδελφού του πατέρα του, τραγουδιστή Γιάννη Πατραμάνη, γνωστού από τις μακροχρόνιες συνεργασίες του με τον τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη, αλλά και με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Ετσι, ο αδελφός του «Ινδιάνου» ανέλαβε να βοηθήσει τον ανιψιό του με τις γνωριμίες του στον χώρο. Ενας από τους ανθρώπους που γνώρισε ο νεαρός και έμελλε να γίνει στήριγμά του στην καλλιτεχνική του προσπάθεια είναι και ο γνωστός συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved