Μάριος Φραγκούλης: Η πολιτική και ο πραγματικός ηγέτης
G-Politics

Μάριος Φραγκούλης: Η πολιτική και ο πραγματικός ηγέτης

Ο Μάριος Φραγκούλης, στην τεράστια καριέρα που έχει κάνει μέχρι σήμερα, είχε την τύχη να ταξιδέψει σε πολλές γωνιές της γης και να γνωρίσει από κοντά σημαντικούς πολιτικούς ηγέτες του κόσμου.

Ο μεγάλος ερμηνευτής, ερωτώμενος πώς πιστεύει πως θα έπρεπε να είναι ο ιδανικός ηγέτης, απαντά χωρίς περιστροφές: «Ο Μάνος Ελευθερίου λέει σε ένα στίχο του: «Και του λαού την πόρτα να χτυπήσει...». Ο ηγέτης πρέπει να μάθει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του λαού, του «κοσμάκη». Πρέπει να στηρίξει την παιδεία και τον πολιτισμό. Να δώσει έμφαση στους νέους, στις τέχνες και στον αθλητισμό. Να μην ξεπουλάει τη χώρα του κομμάτι-κομμάτι. Να είναι χαρισματικός και μορφωμένος. Με ήθος, σεβασμό στη ζωή και όραμα... Ζητάω πολλά;

Σίγουρα έχετε συναντήσει πολλούς πολιτικούς. Μπορείτε να μου πείτε αν κάποιος απ' όλους είχε χαρακτηριστικά ηγέτη;

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Πρόεδρος Ομπάμα - με όλα τους τα λάθη, έκαναν και πολλά καλά. Πιο πολύ απ' όλους όμως με εντυπωσίασε ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος αυτοσαρκαζόταν. Και με ένα αφοπλιστικό χιούμορ παραδεχόταν τα λάθη του. Και δεν φοβόταν να εξομολογηθεί ότι δεν τα ήξερε όλα. Αυτός ήταν και πραγματικός ηγέτης και αληθινός άνθρωπος».

Πηγή: real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved