Απεργία πείνας κάνει ο Γαβαλάς
Society

Απεργία πείνας κάνει ο Γαβαλάς

Ο Λάκης Γαβαλάς από τη Δευτέρα απέχει μερικώς από το συσσίτιο στο σωφρονιστικό ίδρυμα Νιγρίτας Σερρών στο οποίο κρατείται.

Ο επιχειρηματίας με 40 περίπου κρατούμενους από τους 240 που κρατούνται συνολικά στη φυλακή διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης τους.

Μεταξύ των κρατουμένων, σήμερα, στις φυλακές Νιγρίτας εκτός από το Λάκη Γαβαλά είναι αρκετοί εκ των φερόμενων ως μελών του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στη Β. Ελλάδα.

Ειδικότερα οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για το ελλιπές συσσίτιο- που σύμφωνα με τους ίδιους, σε ημερήσια βάση για κάθε κρατούμενο, ανέρχεται σε περίπου 1,04 ευρώ και για τρία γεύματα, την έλλειψη γιατρού και τη μηδαμινή θέρμανση, καθώς το εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα θερμαίνεται συνολικά μόλις δυο ώρες τη μέρα.

Ακόμη ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού ο γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών τους επισκέπτεται μόνο μία φορά την εβδομάδα, ενώ έληξε και ο χρόνος απόσπασης του νοσηλευτή που απασχολούνταν στο νοσοκομείο. Καθώς επίσης και η έλλειψη θέρμανσης αφού το σωφρονιστικό ίδρυμα θερμαίνεται μόνο δυο ώρες την ημέρα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εξωτερικών και εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, οι οποίοι με τη σειρά τους αντιδρούν στις ελλείψεις προσωπικού και στη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Να σημειωθεί ότι το σωφρονιστικό ίδρυμα της Νιγρίτας εξυπηρετείται σήμερα μόνο με 42 εξωτερικούς φρουρούς, την ώρα που οι οργανικές θέσεις είναι 108, και 54 εσωτερικούς φρουρούς μαζί με τους διοικητικούς.

Λόγω των κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, έχουν σταματήσει οι μεταγωγές και επισκεπτήρια στους κρατουμένους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved