Αύριο η κηδεία του Αλέξανδρου Χαΐτογλου
G-Business

Αύριο η κηδεία του Αλέξανδρου Χαΐτογλου

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Ιουνίου ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, σε ηλικία 62 ετών, από αιφνίδια ανακοπή καρδιάς.

Ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην οικογενειακή εταιρία και χάρη στη μοναδική του διορατικότητα, το ήθος, την εργατικότητα και το όραμά του, συνέβαλε καθοριστικά στην ανοδική πορεία της επιχείρησης, στην επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην ανάδειξή της ως τη μεγαλύτερη βιομηχανία στην Ελλάδα, στο είδος της.
Παντρεύτηκε τη Λένα Παπανικολάου και μαζί της απέκτησε 3 παιδιά.
Λάτρης της ιστορίας και με πλούσια προσωπική συλλογή, ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών διετέλεσε Αντιπρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του στην πραγματοποίηση εκθέσεων αλλά και εκδόσεων ιστορικών βιβλίων και ημερολογίων ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά του στα κοινά, μέσω πλήθους ανώνυμων, ως επί το πλείστον, αγαθοεργιών.


Ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου υπήρξε ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που έζησε τη ζωή του με απόλυτη διακριτικότητα και ένας ιδιαίτερα ικανός επιχειρηματίας που έχει βραβευθεί πολλάκις για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Προικισμένος με όραμα και πάθος για δημιουργία, αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση στην επιχειρηματική κοινότητα ενώ παράλληλα, ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό και υπόδειγμα συζύγου, πατέρα και εργοδότη.
Η νεκρώσιμος ακολουθία έχει ορισθεί αύριο Τρίτη, στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας στις 12:00 π.μ.
Η οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων να ενισχύσουν οικονομικά το σωματείο της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved