Κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα το επιχειρηματικό σχέδιο του Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό
G-Business

Κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα το επιχειρηματικό σχέδιο του Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό

Μετά τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και τις επενδύσεις του στην Οξυά, που ναυάγησαν, σειρά έχει ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, καθώς κινδυνεύει τιναχτεί στον αέρα η τεράστια επένδυση που ετοιμάζει στον Σκορπιό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη του θρυλικού νησιού, αν τελικά καταφέρουν να υλοποιηθούν, πρόκειται να ξεπεράσουν σε ύψος τα 100.000.000 ευρώ, και να τριπλασιάσουν τις θέσεις εργασίας στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Ρώσου μεγιστάνα, Σεργκέι Τσερνίτσιν, εδώ και τρεις μήνες έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος της επένδυσης και αναμένονται οι υπογραφές από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο,τι έχει ζητηθεί ώστε ο φάκελος να είναι πλήρης έχει κατατεθεί από την πλευρά του 51χρονου ιδιοκτήτη του Σκορπιού. Όμως, κάθε φορά κάτι επιπλέον ζητάει η Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να περνάει ο καιρός και η επένδυση να κινδυνεύει λόγω της απογοήτευσης των επενδυτών, την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για ευνοϊκό κλίμα.

Μιλώντας στο lefkadapress, ο Σεργκέι Τσερνίτσιν ανέφερε: «Το γραφείο της Περιφέρειας στην Κέρκυρα μάς απέστειλε επιστολή με ερωτήσεις προς διευκρίνιση. Αυτό έγινε ύστερα από τρεις μήνες συζητήσεων και των ερωτήσεών μας για το αν χρειάζονται περισσότερα στοιχεία ή διευκρινίσεις. Διατηρούμε, πλέον, σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την πιθανή αναβολή του έργου στον Σκορπιό, το οποίο μάλιστα σχετίζεται με μεγάλη χρηματική επένδυση και τη δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας».

Το δεξί χέρι του Ριμπολόβλεφ ανέφερε, επίσης, ότι έχει ήδη γίνει πολλή δουλειά από τους μηχανικούς τους για την προετοιμασία του φακέλου, με μεγάλη υποστήριξη από τις τοπικές Αρχές: «Είχαμε σημαντική και επαγγελματική υποστήριξη από τον δήμαρχο Λευκάδας, τον αντιπεριφερειάρχη και τις τοπικές Αρχές, όμως, λόγω της καθυστέρησης από το γραφείο της Κέρκυρας, δεν είμαστε πια βέβαιοι για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί».

Το σχέδιο του Ριμπολόβλεφ περιλαμβάνει τουλάχιστον 22 βίλες, εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ., εστιατόρια, σπα και προπονητικό κέντρο, προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ. Το νέο αφεντικό του Σκορπιού θέλει να δημιουργήσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα αποτελέσει το πρώτο οργανωμένο ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στον πλανήτη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved