Γιάννης Μπουτάρης: «Είμαι άτομο του πάθους και του εθισμού»
G-Politics

Γιάννης Μπουτάρης: «Είμαι άτομο του πάθους και του εθισμού»

Ασχολείται πολλά χρόνια με τα κοινά. Έχει νιώσει ποτέ ο Γιάννης Μπουτάρης να τον ζαλίζει η εξουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης;

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου είπα σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες: «Εμένα δεν θα με αλλάξει ο δήμος, εγώ θα τον αλλάξω» - μια εξαιρετικά εγωιστική αντίληψη, αλλά αυτή είναι» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

- Σας επηρεάζουν οι αρνητικές κριτικές;

«Τις ακούω με προσοχή, αλλά, όχι, δεν με επηρεάζουν. Εχω φτάσει σε μια ηλικία όπου ξέρω πολύ καλά τι μου γίνεται.»

- Ως δήμαρχος έχετε αγγίξει το όραμά σας;

«Είναι δύσκολο να σας το απαντήσω. Η Θεσσαλονίκη έχει δυο-τρία τεράστια κεφάλαια πλούτου. Το ένα είναι τα πανεπιστήμια με τα κολέγια που συγκεντρώνουν στην πόλη μας περίπου 120.000 φοιτητές οι οποίοι αποτελούν πηγή εσόδων και δράσης. Έπειτα υπάρχει η ιστορία της πόλης και τελευταίο είναι το λιμάνι και οι μεταφορές. Την ιστορία της πόλης την αναδεικνύουμε συνεχώς γι' αυτό και έχουμε αυξήσει τον τουρισμό μας. Εχουμε κάνει ανοίγματα προς την Τουρκία και το Ισραήλ.»

- H κεντρική πολιτική σκηνή σας ενδιαφέρει;

«Oχι, με τίποτα. Θα συνεχίσω να δηλώνω παρουσία στον Δήμο Θεσσαλονίκης για όσο με παίρνει.»

- Πιστεύετε ότι θα σας λείψει κάποτε ο δημαρχιακός θώκος;

«Δεν ξέρω, μπορώ μόνο να κρίνω από τα παλιά. Εχω μια νοσταλγία για τα κρασιά, έχω μια νοσταλγία για τον «Αρκτούρο», αλλά ως εκεί. Στο βιβλίο της ζωής τα κεφάλαια κλείνουν κι εσύ οφείλεις να δεις ότι κλείνουν όμορφα, όπως και όποτε πρέπει.»

- Κάποτε το πάθος σας ήταν το αλκοόλ. Το σημερινό σας πάθος ποιο είναι;

«Είμαι workaholic, είμαι άτομο του πάθους και του εθισμού, δουλεύω πολλές ώρες και με ό,τι καταπιάνομαι επιδιώκω το καλύτερο αποτέλεσμα. Το «ολίγον έγκυος» δεν το γνωρίζω εγώ. Πιστεύω ότι ή μπαίνεις και πεθαίνεις στη δουλειά ή δεν ασχολείσαι καθόλου.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved