Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν βράσετε το ίδιο νερό δεύτερη φορά - Σοκαριστικές οι επιπτώσεις
Society

Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν βράσετε το ίδιο νερό δεύτερη φορά - Σοκαριστικές οι επιπτώσεις

Αν είστε από τα άτομα που δεν θέλουν να σπαταλούν τους φυσικούς πόρους και μπαίνετε στον πειρασμό να γεμίσετε τον βραστήρα μία φορά και να βράζετε ξανά και ξανά το ίδιο νερό μέχρι να αδειάσει, τότε η παρακάτω αποκάλυψη μπορεί να σας σοκάρει.

Αλλά γιατί; Είναι απλά νερό. Το βράσιμο το καθαρίζει, έτσι κι αλλιώς. Άρα, με το δεύτερο βράσιμο θα έπρεπε να είναι πιο αποστειρωμένο, σωστά; Όχι, στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο τι συμβαίνει όταν βράζει το νερό. Με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε μπουρμπουλήθρες και ατμό, αλλά συμβαίνει και κάτι ακόμα σε χημικό επίπεδο. Βράζοντας το ίδιο νερό πολλές φορές αλλάζει η περιεκτικότητα του σε οξυγόνο και συσσωρεύονται δυνητικά επικίνδυνες ουσίες. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε στο τσάι. Το τσάι που γίνεται με φρέσκο νερό έχει διαφορετική γεύση από το τσάι που φτιάχνεται με νερό που έχει βραστεί πάνω από μία φορές.

Ισχύει ότι το βράσιμο του νερού είναι ένας τέλειος τρόπος για να σκοτώσουμε τα βακτήρια. Αλλά όταν βράζουμε το νερό ξανά και ξανά, μπορεί να σχηματιστούν επικίνδυνες ουσίες όπως αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθοριούχα ένωση λόγω της αλλαγής στην χημική σύσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved