Κίνδυνοι και παρενέργειες από την κατανάλωση λαχανικών
Inside Stories

Κίνδυνοι και παρενέργειες από την κατανάλωση λαχανικών

Τα λαχανικά είναι μία από τις πιο υγιεινές επιλογές στην καθημερινή μας διατροφή, καθώς βοηθούν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών.

Παράλληλα με τα οφέλη για την υγεία, υπάρχουν ορισμένα δευτερεύοντα μειονεκτήματα. Τα λαχανικά δεν μπορούν να θεωρηθούν ως μια πλήρη τροφή αφού είναι χαμηλά σε πρωτεΐνες, λιπαρά, θερμίδες και βιταμίνη Β-12, τα οποία βρίσκονται μόνο σε ζωικές τροφές.
Επίσης, η υπερβολική κατανάλωση και ο μη ασφαλής χειρισμός των λαχανικών μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ασθενειών, έκθεσης σε φυτικές τοξίνες, κοιλιακής δυσφορίας και έλλειψης μετάλλων στον οργανισμό.
Ορισμένα λαχανικά έχουν κάποιες περίεργες παρενέργειες:
Δυσοσμία στην αναπνοή και άσχημη μυρωδιά του σώματος
Λαχανικά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο προκαλούν δύσοσμη εφίδρωση και αναπνοή μετά από λίγες ώρες από την κατανάλωσή τους. Αυτό συμβαίνει λόγω της παρουσίας χημικών ενώσεων του θείου, όπως το διμεθυλοσουλφίδιο και το υδρόθειο. Αφότου περάσουν μέσω του εντερικού τοιχώματος στην κυκλοφορία του αίματος, εκπνέονται μέσω των πνευμόνων ή εκκρίνονται μέσω του ιδρώτα, του σάλιου και άλλων υγρών του σώματος.Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved