Νταβός 2017: Από τη συνάντηση Παπανδρέου-Οζάλ, στην άνοδο του «λαϊκισμού»
Inside Stories

Νταβός 2017: Από τη συνάντηση Παπανδρέου-Οζάλ, στην άνοδο του «λαϊκισμού»

Την Τετάρτη οι New York Times στο ρεπορτάζ τους για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, είχαν έναν ειρωνικό τίτλο που αποτυπώνει ωστόσο σε μεγάλο μέρος την πραγματικότητα: “Η ελίτ του Νταβός δυσφορεί για την ανισότητα πάνω από ακριβό κρασί και καναπεδάκια”... Αν υποθέσουμε ότι η δυσφορία της είναι ειλικρινής, το πιθανότερο είναι να γίνει εντονότερη στα επόμενα χρόνια καθώς οι πραγματικές συνθήκες που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση η οποία με τη σειρά της έθρεψε και γιγάντωσε αυτή την οικονομική ελίτ, απειλούνται από τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις που έφερε στον κόσμο το 2016.

Το φόρουμ του Νταβός στο παρελθόν ήταν φορέας πολιτικών εξελίξεων, άλλοτε πολύ σημαντικών και άλλοτε λιγότερο. Δημιουργούσε όμως εξελίξεις, έσπρωχνε την ιστορία μπροστά με την πολιτική να προπορεύεται της οικονομίας. Το Νταβός γνώρισε ιστορικές στιγμές στο πολιτικό πεδίο αλλά τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε περισσότερο σε ένα “πάρτι” όπως λέει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών, Ντέιβιντ Φίλκενσταϊν, που αυτό το οποίο ενδιαφέρει περισσότερο τους συμμετέχοντες, είναι απλά “να συμμετέχουν στο πάρτι”.

“Το πνεύμα του Νταβός”

Καλό είναι να θυμηθούμε μερικές από αυτές τις ιστορικές στιγμές που άλλαξαν την πορεία του κόσμου τα τελευταία σαράντα χρόνια, ξεκινώντας από αυτό που μας αφορά ως χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved