Πόσες θερμίδες παίρνουμε από τον καφέ και το τσάι
Inside Stories

Πόσες θερμίδες παίρνουμε από τον καφέ και το τσάι

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι, χωρίς να σκέφτονται πόσες θερμίδες περιέχει το αγαπημένο τους ρόφημα. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν παίρνουν καθόλου θερμίδες, ακόμη κι αν χρησιμοποιούν πρόσθετα όπως ζάχαρη, γάλα ή σιρόπι.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Public Health, ένα κατά τα άλλα υγιεινό ρόφημα όπως ο καφές και το τσάι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμιδική «βόμβα». Για όσους δε πίνουν δύο με τρεις καφέδες στη δουλειά τους και ένα τσάι το απόγευμα στο σπίτι, πράγμα καθόλου σπάνιο, τα ροφήματα με πρόσθετα αποτελούν σημαντική πηγή επιβάρυνσης στο ημερήσιο ενεργειακό ισοζύγιο.

«Πολλοί άνθρωποι πίνουν τον καφέ και το τσάι τους με ζάχαρη, γάλα, κρέμα γάλακτος ή μέλι» αναφέρει ο Ρουοπένγκ Αν, ένας εκ των συντακτών της μελέτης, προσθέτοντας πως «αυτά τα πρόσθετα έχουν συνήθως πολλές θερμίδες και λιπαρά αλλά χαμηλή διατροφική αξία» –τις λεγόμενες «άδειες» θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved