Το 2ο FORUM Αθλητικής Φυσικοθεραπείας από τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Mediterranean College
Inside Stories

Το 2ο FORUM Αθλητικής Φυσικοθεραπείας από τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Mediterranean College

Η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Mediterranean College και η ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI, με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Αποκατάστασης «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ»,

διοργανώνουν το 2ο FORUM Αθλητικής Φυσικοθεραπείας, με θέμα: «Αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων σε επαγγελματίες αθλητές υψηλού επιπέδου: συνεργασία φυσιοθεραπευτή, γυμναστή, ιατρού, προπονητή και αθλητή για την επιστροφή στην αθλητική δράση μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Education Festival 2017 και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, 17:00 με 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8 Αθήνα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, η παρακολούθηση της εκδήλωσης προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής. Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.education-festival.edu.gr ή καλέστε στο 210 8899600.

Το FORUM αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες, αθλητές και προπονητές, που μέσα από τη γνώση και την εμπειρία τους θα παρουσιάσουν τη σπουδαιότητα της αθλητικής φυσικοθεραπείας στις επιδόσεις των αθλητών, αλλά και στην λειτουργική επανένταξή τους στους αγωνιστικούς χώρους, έπειτα από τραυματισμούς και χειρουργικές επεμβάσεις:

• Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε χώρους άθλησης
Ζάκ Μελάγιες, χειρουργός ορθοπεδικός, ιατρός ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI
• Τραυματισμοί σε αθλητές μπάσκετ: Συνεργασία Γυμναστή -Προπονητή - Φυσικοθεραπευτή
Κώστας Ντάκουλας, Γυμναστής ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI, Personal Trainer βελτίωσης φυσικής κατάστασης επαγγελματιών αθλητών
• Αθλητική Φυσικοθεραπεία
Μάνος Παπαμανώλης, Φυσικοθεραπευτής ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI
• Αθλητική Φυσικοθεραπεία: Σημασία για τον επαγγελματία αθλητή και προπονητή
Χρήστος Σερέλης, Προπονητής ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ_DHI
Σάκης Γιαννακόπουλος Επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI
• Το πάνελ θα συντονίσει ο κος Ζήκος Κέντρος, Φυσίατρος, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Αποκατάστασης «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ».

Το 2ο FORUM Αθλητικής Φυσικοθεραπείας απευθύνεται σε αθλητές, προπονητές, επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές, αθλίατρους, γυμναστές, αθλητικές ομάδες, αθλητικά σωματεία, συλλόγους, ενώσεις και μαθητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Το Mediterranean College συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Manchester Metropolitan University, για την παροχή προγραμμάτων Φυσικοθεραπείας {BSc (Hons) Physiotherapy} και Λογοθεραπείας {BSc (Hons) Speech Pathology & Therapy}, στο πλαίσιο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας που έχει ιδρύσει το Κολέγιο. Τα προγράμματα πληρούν τις προϋποθέσεις αναγνώρισης και άσκησης του επαγγέλματος στην Ελλάδα, η διδασκαλία τους γίνεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά ενώ η εργαστηριακή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε σύγχρονες υποδομές, εγκεκριμένες από το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο.
Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική εξειδίκευση σε μία περιζήτητη ειδικότητα στον Αθλητισμό, συνδυάζοντας γνώσεις και δεξιότητες του Τομέα Υγείας, το πρόγραμμα Professional Diploma in Sports Physiotherapy που προσφέρεται από το Mediterranean Professional Studies (το Κ.Δ.Β.Μ.2 του Mediterranean College) προσφέρει στους επαγγελματίες της Υγείας και του Αθλητισμού (Πτυχιούχους Φυσικοθεραπείας και ΤΕΦΑΑ, Επαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές, Απόφοιτους ΙΕΚ αντίστοιχης ειδικότητας και Φοιτητές ΤΕΙ / Κολλεγίων αντίστοιχης ειδικότητας) επαγγελματική εξειδίκευση στην αθλητική Φυσικοθεραπεία.

Μέσα από εξειδικευμένα μαθήματα και με την υποστήριξη δύο βιωματικών εργαστηρίων, μαθαίνουν να εφαρμόζουν φυσικοθεραπευτικές τεχνικές σε αθλητές προκειμένου να αποκαταστήσουν τυχόν τραυματισμούς που προκλήθηκαν στη διάρκεια της άσκησης και γενικότερα να τους υποστηρίξουν θεραπευτικά.

Mediterranean College
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708
www.medcollege.edu.gr, info@medcollege.edu.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved