Εφοπλιστικό «ραβασάκι» στην κυβέρνηση η επέκταση της εθελοντικής συνεισφοράς
Inside Stories

Εφοπλιστικό «ραβασάκι» στην κυβέρνηση η επέκταση της εθελοντικής συνεισφοράς

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ενέκρινε τη Δευτέρα (26/06/2017) την επέκταση της εθελοντικής συνεισφοράς στα δημοσιονομικά έσοδα του κράτους και για το 2018, μετά από πρόταση του προέδρου της, Θεόδωρου Βενιάμη. Το θέμα αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε να μη χαλάσει τη «ζαχαρένια» της συμπαθούς τάξης των εφοπλιστών και να τους αφήσει και για το 2018 να δώσουν ό,τι «προαιρούνται», ενώ οι υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις θα καταβάλλουν πάνω από 60 δισ. σε φόρους, άμεσους και έμμεσους, σε συνδυασμό με «αιματηρές» περικοπές. Κυβέρνηση και δανειστές προσδοκούν να εισπραχθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ το 2018, στο πλαίσιο της «εθελοντικής συνεισφοράς» των εφοπλιστών.

Καθώς τα 100 εκατ. ευρώ είναι «ψίχουλα» μπροστά στα τεράστια κέρδη των εφοπλιστών, επομένως και στο ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν εάν φορολογούνται όπως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις και παραγωγικοί κλάδοι, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών δεν είχε πρόβλημα να εγκρίνει ομόφωνα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την επέκταση της εθελοντικής συνεισφοράς για ένα ακόμη χρόνο. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ήταν πρόταση του κ. Βενιάμη δείχνει, τα συμφέροντα ποιων εξασφάλισε η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολυσυζητημένη διαπραγμάτευση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved