Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Καταιγίδες και χαλάζι σε όλη τη χώρα
Inside Stories

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Καταιγίδες και χαλάζι σε όλη τη χώρα

Οι ισχυροί καύσωνες που ταλαιπώρησαν τους Έλληνες το περασμένο 20ήμερο, δίνουν τη θέση τους στην κακοκαιρία.

Το σύστημα που έρχεται από τα βόρεια, ναι μεν είναι θα είναι σύντομο, ωστόσο, φέρνει μαζί του βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους αγρότες που ενδεχόμενη χαλαζόπτωση θα καταστρέψει τους κόπους μιας χρονιάς.

Από το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους στη βόρεια Ελλάδα όπου κατά τόπους σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες. Σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται για αθώα καλοκαιρινά μπουρίνια, αλλά για ισχυρότατες καταιγίδες που ενδέχεται να διαρκέσουν και ώρες.

Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου, θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά διαστήματα τα νησιά του Ιουνίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Αττική, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα (17/07/2017) το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το πρωί τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (περιλαμβανόμενης πρόσκαιρα και της Αττικής), την Εύβοια, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και τη Θράκη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως σε Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται προειδοποιεί και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. Μάλιστα, προειδοποιεί για εκατοντάδες κεραυνούς...

Συγκεκριμένα, γράφει:

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved