Βοηθήστε το παιδί σας στη μελέτη - Τι δεν πρέπει να κάνετε
Inside Stories

Βοηθήστε το παιδί σας στη μελέτη - Τι δεν πρέπει να κάνετε

Για όσους έχετε παιδάκια στην πρώτη δημοτικού είναι πολύ σημαντικό να διδάξετε το παιδί σας να οργανώνει τη μελέτη του και τον τρόπο που θα διαβάζει για την επόμενη ημέρα του σχολείου.

Εσφαλμένα πολλοί γονείς θεωρούν δεδομένο ότι το παιδί θα ξέρει πώς να χειριστεί αυτή τη νέα πραγματικότητα. Λάθος: το παιδί δεν ξέρει πώς να οργανωθεί και τι να κάνει με την νέα του ταυτότητα. Πρέπει εσείς όπως του διδάξατε πώς να τρώει, πώς να πηγαίνει τουαλέτα και πώς να πλένει τα δόντια του, να του δείξετε και πώς πρέπει να μελετά. Μια καλή ιδέα για όσους γονείς μπορούν να το κάνουν είναι να διαβάζουν στην αρχή μαζί με το παιδί για να μιμηθεί τον τρόπο μελέτης και να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

Αλλά προσοχή! Μην του κάνετε τα μαθήματά του, μην ανοίγετε λυσσάρια και βοηθήματα μπροστά του και μην δυσανασχετείτε, γιατί αυτά θα μιμηθεί και το μικρό σας βλασταράκι. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε οι καθρέφτες των παιδιών μας και πρότυπα μίμησης σε όλα τα θέματα. Το παιδί δεν κρίνει εάν κάνουμε κάτι λάθος, ώστε να μην το μιμηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved