Η φιλανθρωπική κίνηση της Μαρίνας Βερνίκου
VIP Life

Η φιλανθρωπική κίνηση της Μαρίνας Βερνίκου

Χάρη σε μια πρωτότυπη ιδέα της γνωστής φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου, 200 επώνυμοι Έλληνες από τον χώρο της μόδας, της τέχνης και του επιχειρείν διακοσμούν πάνινες τσάντες για καλό σκοπό, αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις προορίζονται για τη στήριξη παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη.


Η ιδέα σχηματίστηκε στο μυαλό της Μαρίνας Βερνίκου σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που οι εικόνες καταγράφονται στη φωτοευαίσθητη επιφάνεια της φωτογραφικής της μηχανής. Παρατηρώντας παιδιά που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, η Μαρίνα σκέφτηκε ότι δεν αρκεί μόνο να τα φωτογραφίζει, αλλά πρέπει να περάσει στην ενεργό δράση προσφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής τους.
Αξιοποιώντας το κύρος του επωνύμου της αλλά και τις γνωριμίες της, κατάφερε πολύ γρήγορα να προσελκύσει 200 γνωστούς Έλληνες από διαφορετικούς χώρους, αλλά με έναν κοινό σκοπό να συνδράμουν την Cre-Αid, την οργάνωση που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Βερνίκου.
Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο τιτλοφορήθηκε Cre-Αid από τη σύνθεση των αγγλικών λέξεων create (=δημιουργώ) και aid (=βοηθώ).
«Η εποχή μας απαιτεί φροντίδα για τον συνάνθρωπο και βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης και συμπόνιας. Γνωρίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα, θέλησα να φτιάξω έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, όπου μέσα από τις δημιουργίες διασημοτήτων θα συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία θα διατίθενται σε διαφορετικό κάθε φορά φιλανθρωπικό σκοπό. Ομολογώ ότι δεν πρόλαβα να ανακοινώσω την ιδέα και την πρόθεσή μου και τόσο το οικογενειακό όσο και το φιλικό μου περιβάλλον δέχτηκαν τη σκέψη μου με ενθουσιασμό. Αυτό μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω και στα πρώτα projects» τόνισε στο Πρώτο Θέμα
Έμπνευση για την Cre-Αid υπήρξε η γνωριμία της με τους Γιατρούς του Κόσμου. «Τους γνώρισα φωτογραφίζοντας τα παιδιά που δέχονται τις υπηρεσίες και τη βοήθειά τους. Εστιάζοντας τον φακό σε δεκάδες πονεμένα παιδικά μάτια, αντιλήφθηκα πόσο πολλή ανάγκη μάς έχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν αποκλείεται καθόλου να βρίσκονται πίσω από τη διπλανή μας πόρτα», εξομολογείται η ίδια στο «thema people, υπογραμμίζοντας ότι «έχω φωτογραφίσει τα συγκεκριμένα παιδιά πολλές φορές, στην τελευταία όμως έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τα βοηθήσω. Εχοντας αυτό στον νου μου, σκέφτηκα ότι αξίζει να δημιουργήσω τον δικό μου οργανισμό, να συστρατεύσω και άλλους στο όραμά μου. Η Cre-Αid μόλις είχε δημιουργηθεί. Ενα μη κερδοσκοπικό σωματείο που υπηρετεί τις θεμελιώδεις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved