Προμηθέας Δεσμώτης: Η παράσταση που μας συγκλόνισε από τις πρόβες της!
Exodos

Προμηθέας Δεσμώτης: Η παράσταση που μας συγκλόνισε από τις πρόβες της!

Σε δημιουργικό κρεσέντο βρίσκονται αυτήν την περίοδο, ο Τάσος Νούσιας, ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης αφού πρωταγωνιστούν σε μια μοναδική παράσταση υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Φιλίππογλου

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ του Αισχύλου σε μια παραγωγή που φιλοδοξεί να συγκλονίσει τους λάτρεις του θεάτρου αυτό το καλοκαίρι. Και γιατί όχι; Αν κρίνουμε από τα όσα είδαμε στις πρόβες τους πριν από λίγες μέρες είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν. Στις πραγματικά μοναδικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και στην αριστοτεχνικά δεμένη κινησιολογικά παράσταση από την Φρόσω Κορρού, προστίθεται και μια μοναδική μουσική που ακούγεται σχεδόν ευλαβική από τους Lost Bodies και το αποτέλεσμα δένει παραπάνω από άρτια καλλιτεχνικά. Δε θα περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο αφού την παραγωγή κάνουν ο Δημήτρης Μαροσούλης και ο Θοδωρής Μαροσούλης.

Ο ταλαντούχος Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον ευρηματικό Φιλοκτήτη, σκηνοθετεί τον Προμηθέα Δεσμώτη που ξεκινάει την περιοδεία του στις 4 Ιουλίου από τη Σαλαμίνα και θα παρουσιαστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας με κορυφαίο το θέατρο της Δωδώνης που ανοίγει πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια αλλά και την Επίδαυρο στις 21 & 22 Αυγούστου, στη νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, πλαισιωμένος από αξιόλογους ηθοποιούς –τον Τάσο Νούσια στον ομώνυμο ρόλο, τον Γεράσιμο Γεννατά, τον Δημήτρη Κουρούμπαλη, την Marlene Kaminski, την Κατερίνα Λούρα και εξαμελή χορό.

«Ο Προμηθέας είναι, κατά την γνώμη μου, ένα μεγαλειώδες ποιητικό πλάσμα, επειδή εκτός από το θάρρος, το μεγαλείο και το σθένος με το οποίο αντιδρά στην παντοδυναμία της εξουσίας, είναι απαλλαγμένος από τα μιάσματα της φιλοδοξίας, του φθόνου, της εκδίκησης και της αναρρίχησης στην εξουσία», έγραφε στα 1820 ο ποιητής Percy Bysshe Shelley. «Πραγματικά, η τιτάνια αυτή μορφή που δημιούργησε ένας ποιητής με τιτάνια φωνή, ο Αισχύλος, και δεν έπαψε ποτέ να απασχολεί την ανθρώπινη σκέψη, μοιάζει παράδοξη, επειδή ακριβώς είναι η πιο ανθρώπινη», σημειώνει ο σκηνοθέτης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved