Ο Τροβαδούρος του Giuseppe Verdi… αλλιώς
Exodos

Ο Τροβαδούρος του Giuseppe Verdi… αλλιώς

H ομάδα OperAttack σκηνοθετεί την όπερα Il Trovatore (Ο Τροβαδούρος) του Giuseppe Verdi σε κείμενα του Salvatore Cammarano και του Leone Emanuele Bardare.

Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται στην παράσταση στην σημερινή εποχή, στην εμπόλεμη Μέση Ανατολή, όπου η έξαρση πόνου, πόθου και εκδίκησης που διακατέχουν τους ήρωες, τους ωθούν σε έντονες καταστάσεις.

Ο Κόμης ντι Λούνα (Il Conte di Luna) είναι ερωτευμένος με την Λεονόρα (Leonora). Θα ήθελε να απαλλαγεί από το αντίπαλο δέος, τόσο στον πόλεμο όσο και στον έρωτα, τον τροβαδούρο Μανρίκο (Manrico) που υμνεί τον έρωτα και κυριαρχεί στην καρδιά της Λεονόρας. Το ζευγάρι συνδράμουν και οι πιστοί τους σύντροφοι Ruiz (Ρουίζ) και Ines (Ινές).

Ο κόμης όμως δεν γνωρίζει ότι ο Μανρίκο είναι στην πραγματικότητα ο αδελφός του που όλοι θεωρούν νεκρό και που είχε άλλοτε απαχθεί από την τσιγγάνα Ατζουτσένα (Azucena) προκειμένου να εκδικηθεί τον άδικο θάνατο της μητέρας της που καταδικάστηκε σε θάνατο στην πυρά. Η Ατζουτσένα μεγάλωσε τον τροβαδούρο σαν γιο της. Αυτή και μόνο γνωρίζει τη σχέση που ενώνει τους δύο άνδρες.

Η παράσταση ανεβαίνει στη Μουσική Θεατρική Σκηνή "Αθηναΐς" την Παρασκευή 2, 9, 23 και 30 Δεκεμβρίου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved