Φεστιβάλ για τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατο του Διονύσιου Σολωμού
Exodos

Φεστιβάλ για τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατο του Διονύσιου Σολωμού

Φεστιβάλ για τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατο του Διονύσιου Σολωμού με κεντρικό γεγονός τη θεατρική παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου

η οποία βασίζεται στο αριστούργημα του εθνικού ποιητή της Ελλάδας “Ο Κρητικός”, διοργανώνεται την Κυριακή 7 Μαϊου 18:30- 20:30 στο Κινηματοθέατρο “Αλκυονίς” υπό την αιγίδα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας.

Η παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” είναι μία παράσταση φόρος τιμής στον Διονύσιο Σολωμό, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Έκανε πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης και συνέχισε στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο, στο Great Hall του Λονδίνου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο, στο Δηπεθε Κέρκυρας, στα Αισχύλεια και αλλού.

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία υπογράφει τη θεατρική διασκευή του έργου βραβεύτηκαν το 2016 από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού εκτός συνόρων με τις παραστάσεις τους για τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Γιάννη Ρίτσο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved