100.000 θεατές αγκάλιασαν τον Καζαντζάκη του Γιάννη Σμαραγδή την πρώτη εβδομάδα προβολής
Exodos

100.000 θεατές αγκάλιασαν τον Καζαντζάκη του Γιάννη Σμαραγδή την πρώτη εβδομάδα προβολής

Οι βαθιά συγκινημένοι θεατές αποθέωσαν τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καζαντζάκης» και κατά την πρώτη εβδομάδα προβολής της στις αίθουσες την απογείωσαν στα 100.000 εισιτήρια.

Ερωτηθείς για την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου που εισπράττει, ο σκηνοθέτης της ταινίας απάντησε: "Ο Άλφρεντ Χιτσκοκ που βρέθηκε συχνά απέναντι σε άγριες επιθέσεις κριτικών έλεγε: κάθε έργο τέχνης αξιολογείται από την Ιστορία και από τους απλούς ανθρώπους που θα το παρακολουθήσουν. Όσο για τη ταινία μας απλοί άνθρωποι αλλά και μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που την είδαν εισέπραξαν, αγάπη συγκίνηση, αισιοδοξία, και μας ανταπέδωσαν αντίστοιχα αισθήματα. Για τα υπόλοιπα θα μιλήσουν οι καιροί και η Ιστορία".

Ενθουσιασμένη και συγκινημένη είναι και η Νίκη Σταύρου, των εκδόσεων Καζαντζάκη, η οποία θυμάται … «Όταν επισκέφθηκε ο Γιάννης Σμαραγδής τις Εκδόσεις Καζαντζάκη για να ζητήσει την άδεια να κάνει ένα έργο για τον Νίκο Καζαντζάκη, το πρώτο πράγμα που ένιωσα από εκείνον, ήταν η αγάπη του για τον μεγάλο συγγραφέα. Και το πρώτο πράγμα που ο Γιάννης Σμαραγδής είδε μπροστά του, δρασκελίζοντας το κατώφλι μας, δίπλα στη βιβλιοθήκη με τα βιβλία μας, ήταν η μεγάλη εικόνα του Νίκου και της Ελένης του, όπου εκείνος, γερασμένος πια, κάθεται με ένα βιβλίο στα πόδια του, καθώς η Ελένη σκύβει από πάνω του στοργικά.

Ο Γιάννης Σμαραγδής έμεινε συνεπαρμένος αρκετή ώρα κοιτάζοντας αυτή τη φωτογραφία και στην ταινία του, από όλες τις πτυχές που χαρακτηρίζουν το «ιερό τέρας» της λογοτεχνίας Νίκο Καζαντζάκη φώτισε την καρδιά του, τους ανθρώπους που αγάπησε και που τον αγάπησαν. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για μια μεγάλη και πολύπτυχη ιστορία αγάπης, όλη λουσμένη με το ελληνικό φως»
και κλείνοντας σημειώνει « Εγώ, ως Νίκη, που γνώρισα το χαμόγελο της νονάς μου, της Ελένης Καζαντζάκη, όταν μιλούσε για τον Νίκο της, είδα το ίδιο ακριβώς χαμόγελο στο πρόσωπο της Μαρίνας Καλογήρου, όταν ήταν με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ο οποίος ενσάρκωσε με σεβασμό τον Νίκο Καζαντζάκη. Και αυτό για μένα λέει πολλά.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved