Μάρα Καρέτσου: Ο Αλέξαδρος Ιόλας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα της
Lifestyle

Μάρα Καρέτσου: Ο Αλέξαδρος Ιόλας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα της

Η Μάρα Καρέτσου μεγάλωσε στην Λάρισα. 

Όταν αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών διορίστηκε επιμελήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην έδρα της Πλαστικής. Όλα αυτά όμως δεν την ικανοποιούσαν γι’ αυτό αποφάσισε να πάει στην Γαλλία.

«Τον Έλτον Τζον τον γνώρισα τους τελευταίους μήνες στο Μόντε Κάρλο. Τον πλησίασα, φώναξα το όνομά του και εκείνος με κάλεσε κοντά του για να γνωριστούμε. Πιάσαμε συζήτηση για την Ελλάδα και λίγες μέρες μετά επισκεφθήκαμε την έκθεσή μου στο Σεν Τροπέ. Τόσο απλά λειτουργούν τα πράγματα στο εξωτερικό. Μόνο στην Ελλάδα οι σταρ είναι κουμπωμένοι και φοβισμένοι» είπε στο Πρώτο Θέμα και συνέχισε για την γνωριμία της με τον Αλέξανδρο Ιόλα και τον ρόλο που έπαιξε στην καριέρα της.

«Ο Ιόλας ήταν φίλος με τους φίλους του αλλά σκληρός με τους καλλιτέχνες. Ερχόταν στο ατελιέ μας για να δει τη δουλειά μας και αν κάτι δεν του άρεσε το κλωτσούσε με το πόδι μέχρι να σπάσει. Ήθελε με αυτό τον τρόπο να μας ταρακουνήσει για κάτι καλύτερο. Όλοι όσοι δεν τον γνώριζαν ήταν εύκολο να τον παρεξηγήσουν. Έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, ωμά και σοκαριστικά. Όταν έγινε κουμπάρος μου στον δεύτερο γάμο μου με έναν Αμερικανό συλλέκτη, θυμάμαι με πλησίασε για να μου πει συνωμοτικά στο αυτί. «Κακώς κάνεις και τον παντρεύεσαι. Ο γάμος δεν θα κρατήσει πολύ σε λίγο καιρό θα χωρίσετε».

Ο Αλέξανδρος Ιόλας στάθηκε αφορμή, η Μάρα Καρέτσου να γνωρίσει την υψηλή κοινωνία της εποχής, όπως τον Αριτοστέλη Ωνάση. «Τον Ωνάση δεν τον ενδιέφερε η Τέχνη. Ήθελε μόνο καράβια και κουβέντες για εμπόριο και business. Εκείνος που αγαπούσε την τέχνη και γνώριζε τάσεις και καλλιτέχνες ήταν ο Σταύρος Νιάρχος. Πλήρωσε όσο-όσο για έργα που τον ενδιέφεραν , γι’ αυτό κι έγινε ένας από τους πιο σπουδαίους συλλέκτες παγκοσμίως»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved