Πρίγκιπας Αλβέρτος: Στον αγώνα για την προστασία της αρχαίας Σαλαμίνας
Lifestyle

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Στον αγώνα για την προστασία της αρχαίας Σαλαμίνας

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος έχει εκφράσει την επιθυμία του για την άμεση προστασία, προβολή και παγκόσμια ανάδειξη της αρχαίας πόλης της Σαλαμίνας και ευρύτερης περιοχής της ναυμαχίας, που αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. 

Την περασμένη Τέταρτη τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Grand Restoration of Salamis Committee («Αναστυλώνουμε τη Σαλαμίνα») συναντήθηκαν στο παλάτι του Μονακό με τον πρίγκιπα για να συζητήσουν σχετικά με την «αναστήλωση» της Αρχαίας Σαλαμίνας.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και τα μέλη της διεθνούς επιτροπής συμφώνησαν να συνεργαστούν με σκοπό την άμεση προστασία και την προβολή των χώρων της ναυμαχίας και της Αρχαίας Σαλαμίνας στους διεθνείς οργανισμούς, για την ενσωμάτωσή τους στον κατάλογο των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η διεθνής επιτροπή -η οποία αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο Μάικλ Ροκφέλερ, τον γενικό διευθυντή Ντάνιελ Κουτσαβάκης, τον διευθυντή επιτρόπων-επίτροπο Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Κυριάκο Μαριδάκη- προσκάλεσε τον πρίγκιπα Αλβέρτο να επισκεφτεί το προσεχές διάστημα το ιστορικό νησί του Αίαντα, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει άμεσα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved