Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στις Σπέτσες για να εκπληρώσει το τάμα του
Lifestyle

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στις Σπέτσες για να εκπληρώσει το τάμα του

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πήγε στον Άγιο Νικόλαο στις Σπέτσες για να εκπληρώσει το τάμα του.

Όπως συνέβη και πριν από έναν χρόνο όταν κλήθηκε να δώσει την πιο δύσκολη μάχη τις ζωής του. Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο τέως βασιλιάς μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο και διαγνώστηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο από μια εξειδικευμένη ομάδα γιατρών. Η αγωνία όλης της οικογένειας του εκείνες τις στιγμές είχε χτυπήσει κόκκινο, αφού από το 2009 όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, αλλά και το 2013 που είχε μια περιπέτεια με την υγεία του, ο οργανισμός του είχε εξασθενίσει. Για άλλη μια φορά όμως ο τέως βασιλιάς έδειξε πως είναι γεννημένος παλικάρι και κατάφερε να βγει νικητής. Ο ίδιος ωστόσο γνωρίζει πως δεν θα τα είχε καταφέρει, αν δεν είχε βρει «σανίδα σωτηρίας» στην πίστη του.

Έχοντας πια ξεπεράσει το εγκεφαλικό ο τέως βασιλιάς θέλησε να δείξει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του στον θεό που μπόρεσε και στάθηκε ξανά στα πόδια του. Έτσι ταξίδεψε μέχρι τις Σπέτσες προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα του και να προσευχηθεί. Ο τέως βασιλιάς επέλεξε να κάνει το τάμα του στην ιστορική μονή του Αγίου Νικολάου καθώς κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά που βρίσκεται στο κοσμοπολίτικο αυτό νησί, φροντίζει να επισκέπτεται" τον Ναό, ενώ εκεί πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2010 ο γάμος του γιου του Νικόλα με την Τατιάνα Μπλάτνικ. Πριν λίγο καιρό λοιπόν, ο τέως θέλησε να επισκεφθεί το ιστορικό μοναστήρι τηρώντας την μεγάλη υπόσχεση που έδωσε στον Θεό.

Κρατώντας σφιχτά το μπαστούνι του, πλησίασε τον Ναό που βρίσκεται δίπλα ατή θάλασσα και αντικρίζοντας το ψηλό καμπαναριό και την βοτσαλωτή αυλή δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση του. Τα μάτια του πλημμύρισαν από δάκρυα και αμέσως αισθάνθηκε ένα αίσθημα κατάνυξης να «πλημμυρίζει» την ψυχή του. Αμέσως μόλις πέρασε το κατώφλι και σκουπίζοντας με το χέρι -του τα υγρά του μάτια, όπως μεταφέρει-αυτόπτης μάρτυρας, άναψε ένα κερί και για μερικά δευτερόλεπτα έμεινε να κοιτά την φλόγα που τρεμόπαιζε. Δίχως να χάνει χρόνο και αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα των ελάχιστων παρευρισκομένων, κάθισε σε μία από τις ξύλινες καρέκλες του Ναού. «Έβγαλε έναν βαθύ αναστεναγμό και βυθίστηκε στις σκέψεις του», αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας. Κοιτώντας την εικόνα του Αγίου Νικολάου, ο τέως βασιλιάς προσπαθούσε να «πνίξει» τους λυγμούς του, αφού τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν συγκινησιακά φορτισμένα. Ο τέως, αφού ψέλλισε ένα «ευχαριστώ», στη συνέχεια, προσευχήθηκε να έχει εκείνος και όλη του η οικογένεια πάντα την υγεία τους. Όσοι τον είδαν αποκαλύπτουν πως ήταν φανερά συγκινημένος, δείχνοντας πως η πίστη του είναι ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα που έχει. Όση ώρα βρισκόταν στον ναό ο τέως αισθανόταν ανακουφισμένος και μάλιστα, υποσχέθηκε στον θεό πως όσο ζει δεν θα ξεχνά να εκπληρώνει το τάμα του. Ξέρει πως η πίστη αλλά και η οικογένεια του θα του δίνουν όλη τη δύναμη που έχει ανάγκη προκειμένου να ξεπερνά κάθε είδους εμπόδια. «Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει αποκτήσει και κοντά τους νιώθει πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το παραμικρό», αποκαλύπτει πρόσωπο από το περιβάλλον της τέως βασιλικής οικογένειας στο περιοδικό Χάι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved