Πρωταγωνιστής σε… όπερα ο Στέλιος Παρλιάρος
Taste

Πρωταγωνιστής σε… όπερα ο Στέλιος Παρλιάρος

Μια διαφορετική όπερα, γλυκιά όσο και η σοκολάτα... «μαγειρεύεται» για τρεις παραστάσεις στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. 

Πρόκειται για τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια του Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby «Bon Appetit!», που θα παρουσιάσει η ομάδα όπερας «The Medium Project» σε πανελλήνια πρώτη.

Το λιμπρέτο της όπερας αποτελεί τη μετεγγραφή ενός επεισοδίου από την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής της διεθνούς φήμης σεφ Julia Child «The French Chef», στη διάρκεια του οποίου η Child παρουσιάζει την παρασκευή ενός παραδοσιακού γαλλικού κέικ σοκολάτας του «Le Gateaux au Chocolate L’ Eminence Brune».

Συμπράττουν η Βαλέρια Χαριτίδου στο πιάνο, η μεσόφωνος Μαρία Βλαχοπούλου στο ρόλο της Julia Child και, σε ρόλο έκπληξη, ο σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος, ενώ ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, συνθέτης Μιχάλης Λαπιδάκης, θα εισαγάγει τους θεατές στη ζωή και το έργο του βραβευμένου Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Ράιας Τσακηρίδη, η ζωντανή μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα και τα κοστούμια του Παύλου Θανόπουλου. Ο σκηνικός χώρος της παράστασης θα διαμορφωθεί αξιοποιώντας την κουζίνα των Ιδρυτών Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου, η οποία θα μεταφερθεί από το εκθετήριο στη σκηνή του Τελλόγλειου Ιδρύματος ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης. Η όπερα παρουσιάζεται με αφορμή την έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο», που αποτελεί τη συμμετοχή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ στην 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει μέχρι 15 Νοεμβρίου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved