Διονύσης Αλέρτας: Μας ξεναγεί στο σπίτι του
Taste

Διονύσης Αλέρτας: Μας ξεναγεί στο σπίτι του

O Διονύσης Αλέρτας μας ξεναγεί στο σπίτι του. 

Ο chef patissier και φετινός συνεργάτης στο Πρω1νό του ΑΝΤ1, υποδέχτηκε το περιοδικό ΟΚ και είπε: «Το σπίτι είναι διώροφη μονοκατοικία. Οι γονείς μου μένουν κάτω από εμένα και το διακόσμησα με τη βοήθεια της μητέρας μου και της αδερφής μου Κατερίνας, με την οποία είμαστε πολύ δεμένοι. Καθημερινά εργάζομαι πολλές ώρες, οπότε μένω ελάχιστα στο σπίτι, αλλά αυτό καθόλου δεν με ενοχλεί. Συνήθως χαλαρώνω στον καναπέ, παρακολουθώντας τηλεόραση και πίνοντας μια μπύρα. Το πρωί ξυπνάω γύρω στις 6.30. Η μητέρα μου έχει πάντα έτοιμο τον καφέ μου και ένα τοστ, τα παίρνω στο χέρι και φεύγω για τη δουλειά».

«Γενικά ψάχνομαι όσο μπορώ σε ό,τι αφορά τη ζαχαροπλαστική, θέλω να μάθω όσο πιο πολλά γίνεται. θεωρώ ότι μαγειρική κάνουν όλοι, αλλά ζάχαροπλαστική κάνουμε λίγοι. Πα μένα είναι το πιο όμορφο πράγμα Η ζαχαροπλαστική είναι, .χημεία και απαιτεί κανόνες. Σέβεσαι την πρώτη ύλη, βάζεις το δικό σου στοιχείο και κάνεις τον συνδυασμό. Αν δεν ζυγίσεις κάτι καλά πάει λάθος όλο το γλυκό, ενώ στη μαγειρική αν κάνας ένα λάθος, το φαγητό σώζεται.»

«Δεν ζηλεύω κανέναν συνάδελφο μου. θαυμάζω πολλούς από το εξωτερικό, όπως τον Ζικ Μαρσάλ. Εδω και εννέα χρόνια πηγαίνω κάθε χρόνο στη Γαλλία και παρακολουθώ σεμινάρια Μελετώ τη γαλλική φιλοσοφία και κουλτούρα και προσπαθώ να την προσαρμόσω στη δική μου. Δεν πατάω στα γαλλικά πρότυπα γεύσης αλλά στο τι θέλει ο Έλληνας»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved