Ντίνα Νικολάου: «Το σύμπαν μπροστά στη μεγάλη επιθυμία μένει μετέωρο»
Taste

Ντίνα Νικολάου: «Το σύμπαν μπροστά στη μεγάλη επιθυμία μένει μετέωρο»

Η Ντίνα Νικολάου μίλησε για την αγάπη της μαγειρική και τις σπουδές της.

«Μετά τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη, στη Διοίκηση επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ, φύγαμε με την αδελφή μου στο Παρίσι, όπου κάναμε μεταπτυχιακό. Από μικρή είχα επαφή με τη γαλλική πρωτεύουσα. Ο αδελφός του πατέρα μου ζούσε εκεί και μας είχαν στείλει οι γονείς μας αρκετά καλοκαίρια να μείνουμε μαζί του. Το ότι βρέθηκα λοιπόν στο Παρίσι έπαιζε καταλυτικό ρόλο στο να ακολουθήσω επαγγελματικά τη μαγειρική. Μπορούσα να δοκιμάσω όλες τις κουζίνες - τάϊλανδέζικη, γιαπωνέζικη, μοσχοβίτικη, γεωργιανή. Ανακάλυψα λοιπόν ότι είχα πολύ μεγάλη αγάπη και πάθος για τη μαγειρική και οι συγκύριες με οδήγησαν να ασχοληθώ με αυτή. Μετά το μεταπτυχιακό μου, σπούδασα σε μια από τις διάσημες σχολές γαστρονομίας. Ήθελα να μάθω την κλασική γαλλική κουζίνα. Είχα πάρει βιβλία μαγειρικής και διάβαζα σαν τρελή για όλες τις εθνικές κουζίνες. Είχα τέτοιο πάθος και όνειρα, που το ένα έφερε το άλλο. Λες και όλη αυτή η ενέργεια που είχα χρωμάτιζε θεϊκά οτιδήποτε έπιανα. Είχα πάθος αυτό λέω και στα παιδιά που διδάσκω μαγειρική: «Να έχετε όνειρο. Ότι και να κάνετε στη ζωή σας πρέπει να το θέλετε πολύ. Το σύμπαν μπροστά στη μεγάλη επιθυμία μένει μετέωρο και σου κάνει το χατίρι. Στην Ελλάδα, παλαιότερα, η μαγειρική ήταν μία τέχνη για τα παιδιά που δεν τα κατάφερναν με τα γράμματα. Στη Γαλλία πάντα ο μάγειρας είχε μια κοινωνική θέση. Τον υπολόγιζαν ως οντότητα στην κοινωνία, αυτό μου έγινε αντιληπτό με το που έφτασα στο Παρίσι. Στην Ελλάδα δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μαγειρική», δήλωσε στο ΟΚ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved