Λευτέρης Λαζάρου: «Μπανανία έχουμε γίνει πια…»
Taste

Λευτέρης Λαζάρου: «Μπανανία έχουμε γίνει πια…»

Για το αν του έχουν γίνει προτάσεις από το εξωτερικό, αν έχει πληγωθεί από την Ελλάδα αλλά αν έχουν υπάρξει άνθρωποι στη ζωή του, οι οποίοι αμφισβήτησαν την καριέρα του, μίλησε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Η Ελλάδα σας έχει πληγώσει;
«Όχι, την αγαπώ. Με έχει στεναχωρήσει, όμως, πολλές φορές. Μπανανία έχουμε γίνει πια... Παρόλα αυτά, επιμένω ελληνικά, μένω εδώ, δεν φεύγω από τη χώρα μου και συνεχίζω να επενδύω και επαγγελματικά»


Έχετε τόσες διακρίσεις, αστέρια Michelin, είστε αναγνωρισμένος από τους συναδέλφους σας, κάτι πολύ δύσκολο στην τόσο ανταγωνιστική δουλειά σας. Δεν σας έγιναν προτάσεις για το εξωτερικό;
«Αμέτρητες φορές, κάθε χρόνο. Δεν το έχω κάνει. Όχι γιατί είμαι άτολμος, αλλά γιατί πρέπει να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Εδώ θέλω να ζήσω και να δημιουργήσω, εδώ να εκπαιδεύσω κόσμο και, στο τέλος, να αφήσω τις γνώσεις μου, την παρακαταθήκη μου στους Έλληνες που θέλουν να μάθουν. Γιατί να τα αφήσω στους Άγγλους και στους Γερμανούς;»


Υπήρξαν άνθρωποι που αμφισβήτησαν το ταλέντο σας;
«Φυσικά. Και ακόμα υπάρχουν. Πολλοί μου λένε ότι δεν συμφωνούν με το ένα πιάτο ή το άλλο. Δεν με στεναχωρεί αυτό. Γούστα είναι. Λατρεύομαι και αγαπιέμαι γι’ αυτό που κάνω και για τον χαρακτήρα μου. Άλλωστε, το να μη συμφωνεί κάποιος μαζί σου είναι υγιές. Μου αρέσει να μου κάνουν κριτική. Αυτό που σε κάποιον δεν αρέσει, στο λέει και σου δίνει τη δυνατότητα να το βελτιώσεις. Σαφώς, λοιπόν, και υπάρχει κόσμος που δεν τους αρέσουν όλα μου τα πιάτα. Όταν μου λένε ότι θέλουν το ψάρι στα κάρβουνα, τους λέω ότι δεν είμαι ψήστης, είμαι μάγειρας. Κι εμένα μου αρέσει το χταπόδι στα κάρβουνα, αλλά αφού το βγάλω στον ήλιο. Δεν μου αρέσει να το φάω βραστό και ψημένο στην τοστιέρα. Ξέρεις πόσοι σερβίρουν γαρίδες με γεύση κεφτέ; Πάνω στη σχάρα πετάνε κρέατα και μετά τα θαλασσινά από πάνω. Ε, πώς να μη χαλάσουν τη γεύση τους; Δεν το αντέχω...», λέει στο Down Town Κύπρου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved