Σπιρουλίνα: H «διαστημική» σούπερ τροφή
Taste

Σπιρουλίνα: H «διαστημική» σούπερ τροφή

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να μην γνωρίζαμε τι σημαίνει «υπερτροφή» αλλά σήμερα οι περισσότεροι έχουμε ακούσει ή διαβάσει για τα «θαύματα» που μπορούν να κάνουν στον οργανισμό μας οι σούπερ αυτές τροφές που μας χαρίζει η φύση.

Τις ψάχνουμε όταν αρρωσταίνουμε και όταν νιώθουμε ότι η αποδοτικότητά μας πέφτει, τις αναζητούμε κάθε φορά που θέλουμε να ενισχύσουμε τις σωματικές ή πνευματικές μας αντοχές ή όταν θέλουμε απλά να κάνουμε την επιδερμίδα μας να λάμψει.
Τα «θαύματα» της φύσης
Οι «υπερτροφές» αποκαλούνται «θαύματα της φύσης» καθώς υπόσχονται περισσότερη φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της ερωτικής διάθεσης, διατήρηση της νεανικότητας και βελτίωση της υγείας.
Τα καλά που οι «υπερτροφές» προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι τόσα πολλά που είναι λογικό ότι έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμύριων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο και μία από αυτές τις τροφές ξεχωρίζει για πολλούς λόγους; Ποια είναι αυτή; Η σπιρουλίνα.
Βάλτε στο μενού σας την τροφή των αστροναυτών!
Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό φύκι του γλυκού νερού που φυτρώνει στον πλανήτη μας εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Ωστόσο, μόλις την τελευταία δεκαετία έγιναν ευρέως γνωστές οι ευεργετικές της δυνάμεις οι οποίες φαίνεται ότι ήταν τόσο ισχυρές, που έκαναν ακόμη και τη NASA να την εκθειάσει και να τη χαρακτηρίσει «τροφή του μέλλοντος». Και επειδή είναι μια ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, την καταναλώνουν οι αστροναύτες στο διάστημα!
Οι Αζτέκοι και οι Μάγια γνώριζαν καλά τη δύναμη που κρύβει μέσα της αυτή η υπερτροφή και σήμερα γνωρίζουμε και εμείς τα «μυστικά» της και τα καλά που μπορεί να μας προσφέρει.
Γιατί η σπιρουλίνα είναι μοναδική
Αυτό που καθιστά τη σπιρουλίνα πραγματικά μοναδική σε σχέση με τα άλλα φυτά είναι ότι τα διατροφικά συστατικά που περιέχει αυτό το θαυματουργό φυτό είναι άμεσα και εξ ολοκλήρου εύπεπτα. Απορροφούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 95% σε αντίθεση με τις άλλες τροφές που έχουν ποσοστό απορρόφησης μικρότερο του 15%.
Η σπιρουλίνα της Superfoods αυξάνει την ενεργητικότητα, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, συνεισφέρει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, προάγει την υγεία του δέρματος, βοηθάει στην ελάττωση της όρεξης και εμμέσως στην απώλεια βάρους, ενώ χάρη στα αντιοξειδωτικά της στοιχεία, εμποδίζει την πρόωρη γήρανση. Αυτή η τροφή μπορεί πραγματικά να σας απογειώσει!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved