Τα 5 απίστευτα οφέλη της κανέλας για τον οργανισμό σου
Taste

Τα 5 απίστευτα οφέλη της κανέλας για τον οργανισμό σου

Κανέλα. Ένα μοναδικό καρύκευμα το οποίο σχεδόν όλοι έχετε φυλαγμένο στην κουζίνα του σπιτιού σας και το χρησιμοποιείτε συχνά στα φαγητά και στα ροφήματά σας.

Πόσο καλά γνωρίζετε, όμως, το γευστικό αυτό μπαχαρικό;
Αν δεν είστε σίγουροι ότι ξέρετε τα πάντα γύρω από την κανέλα, εμείς σας ενημερώνουμε ότι εκτός από την κουζίνα σας, το απίστευτο αυτό μπαχαρικό αξίζει μια θέση στο φαρμακείο σας διότι χάρη στις θεραπευτικές του ιδιότητες, μπορεί να κάνει «θαύματα» για την υγεία και την ομορφιά σας.
Για να αγαπήσετε, λοιπόν, ακόμη περισσότερο την κανέλα, διαβάστε την παρακάτω λίστα με τα 5 βασικά οφέλη του συγκεκριμένου καρυκεύματος για τον οργανισμό σας τα οποία μπορείτε να λάβετε κι εσείς, καταναλώνοντας τις κάψουλες Κανέλας Extra της Superfoods!
Τα οφέλη της Κανέλας
1. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία: Η κανέλα έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ θεωρείται ένα από τα 50 θεμελιώδη βότανα στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική! Καταναλώστε κανέλα για να εμπλουτίσετε την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού σας. Το δραστικό συστατικό της κανέλας είναι το πολυμερές της μεθυλοϋδροξυχαλκόνης (MHCP), μία πολυφαινόλη που μιμείται και ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απορρόφηση της γλυκόζης από τα κύτταρα και την παραγωγή ενέργειας!
2. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Η κανέλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι γνωστές πολλές θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού. Πράγματι, σύμφωνα με τους ειδικούς η κανέλα μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο, μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας καθώς και τα συμπτώματα πόνων της εμμήνου ρύσης.

3. Τόνωση του ανοσοποιητικού: Η κανέλα βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι στον Μεσαίωνα οι γιατροί τη χορηγούσαν για τη θεραπεία του βήχα, της βραχνάδας και του πονόλαιμου, ενώ η παραδοσιακή χρήση του Κιννάμωμου στην Ευρώπη περιλάμβανε καταστάσεις κρυολογημάτων, γρίπης και γαστροπεπτικών προβλημάτων.
4. Βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη: Τα τελευταία χρόνια η κανέλα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με τη συμπληρωματική χρήση της στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη. Η κανέλα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης, ο οποίος ρυθμίζει καλύτερο το «ζάχαρο» στο αίμα, ενώ βρέθηκε πως έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης και μελετάται το δραστικό συστατικό της για χρήση αντικατάστασης της ινσουλίνης.
5. Περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων: Η κανέλα βοηθά σημαντικά στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και των τριγλικεριδίων, ενώ τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της (ταννίνες, ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες, τερπένια) εμποδίζουν την οξείδωση της χοληστερόλης, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιών αρτηρίων και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων σε άτομα με διαβήτη τύπου 2! Μάλιστα, η διατροφή των ανθρώπων, που δεν πάσχουν ακόμα από διαβήτη, αλλά έχουν ψηλή γλυκόζη με ανωμαλίες του μεταβολισμού όπως ο προ-διαβήτης, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση καλύτερων επιπέδων γλυκαιμίας.
Με εκχύλισμα κανέλας, βιταμίνη C, μαγνήσιο, μαγγάνιο, Β6, Ε, Β3, ψευδάργυρο και πολλά άλλα σημαντικά συστατικά, οι κάψουλες Κανέλας Extra της Superfoods θα τονώσουν και θα «θωρακίσουν» και τον οργανισμό σας!

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης δίαιτας

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved