Ο τραπεζίτης κριτής του Master Chef…
Taste

Ο τραπεζίτης κριτής του Master Chef…

Από την τράπεζα στην μαγειρική… Και από την μαγειρική και τα εστιατόρια στο Master Chef.

«Η μητέρα μου, αν και Γιαπωνέζα, ξέρει να κάνει καταπληκτικό παστίτσιο, φοβερό χταπόδι με πατάτες στη λαδόκολλα και εξαιρετική σπανακόπιτα. Αλλά μη γράψετε μόνο αυτά, γιατί θα μου πει μετά "γιατί, καλέ; Δεν φτιάχνω νόστιμο τσουρέκι;”» λέει στην «Espresso» ο 34χρονος κριτής του «MasterChef» Σωτηρής Κοντιζάς.

Ο σεφ, που έχει ξεχωρίσει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής του Star για την αυστηρή ματιά του, αλλά οι λάτρεις της κουζίνας τον γνωρίζουν ήδη από τα ευφάνταστα πιάτα του στο εστιατόριο Nolan μας αποκαλύπτει πώς προέκυψε η τρέλα με τη μαγειρική , η οποία τον έφερε στη θέση του κριτή ύστερα από αλλεπάλληλες οντισιόν, την οποία, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, κέρδισε επάξια.

Ο Ελληνας πατέρας μου σπούδαζε μηχανικός στο Λονδίνο κι εκεί ερωτεύτηκε τη Γιαπωνέζα μάνα μου που φοιτούσε στην Αγγλική Φιλολογία. Αντί η μητέρα μου να επιστρέψει στο Τόκιο και να κάνει φροντιστήριο αγγλικών, παντρεύτηκε τον πατέρα μου και ήρθαν στην Αθήνα. Το Τόκιο το επισκέπτομαι κάθε δύο χρόνια και η ενασχόληση μου με την κουζίνα είχε σχέση με τη μαμά μου. Μαγειρεύει μοναδικά τόσο ελληνικά όσο και ιαπωνικά πιάτα, και είχε εμένα ως δοκιμαστή . Αφού, όταν με ρωτούσαν τι δουλειά θέλω να κάνω, τους έλεγα "δοκιμαστής φαγητού".

Ειδικά για τη ζάχαρη και τα γλυκά τρελαίνομαι. Ετρωγα αρκετά, με αποτέλεσμα να πάρω κιλά και ο πατέρας μου να με γράψει καράτε» τονίζει με χαμόγελο ο Σωτήρης και συνεχίζει: «Οταν, στο τέλος του Λυκείου, έδωσα εξετάσεις, πέρασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Οικονομικών. Μάλιστα, με πήραν για να δουλέψω σε τράπεζα ως αορίστου χρόνου. Οταν συνειδητοποίησα τι πάω να κάνω για όλη μου τη ζωή, παράτησα την τράπεζα και στράφηκα στη μαγειρική που μου αρέσει. Ετσι, μέσω φίλων, έφτασα στην κουζίνα του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και του ζήτησα δουλειά αμισθί. Συνέχισα σε εστιατόρια της Δανίας, του Λονδίνου...»

Στο σπίτι του, πάντως, ο Σωτήρης δεν μαγειρεύει. «Ερωτεύτηκα τη γυναίκα μου από την πρώτη ματιά, αν και δεν ήξερε να μαγειρεύει τίποτα. Τώρα κάνει τα πάντα και φροντίζει και τη 16 μηνών κορούλα μας. Εγώ τρέχω πολύ με το εστιατόριο αλλά και στο MasterChef, όπου λαμβάνω μόνο θετικά σχόλια. Η απαίτηση μου από τους παίκτες είναι να μαγειρέψουν με την καρδιά τους, να απελευθερωθούν από τα κλισέ, να συνδυάσουν κουζίνες και να μην υπερβάλουν στο ντεκόρ του πιάτου. Καμία δουλειά δεν είναι εύκολη, αλλά οι κουζίνες απαιτούν πειθαρχία, αφού έχεις να κάνεις με κατσαρόλες, φούρνους που καίνε και μαχαίρια. Επίσης, καλό θα ήταν να ξέρεις τις συνταγές απέξω, ώστε να είσαι γρήγορος, καθώς οι πελάτες πέφτουν συνήθως όλοι μαζί!»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved