Το χρηστικό βίντεο της ημέρας! Ο Άκης μας δείχνει με απλά βήματα πώς θα οργανώσουμε το ψυγείο μας

Το χρηστικό βίντεο της ημέρας! Ο Άκης μας δείχνει με απλά βήματα πώς θα οργανώσουμε το ψυγείο μας

Πολυτάλαντος ο Άκης Πετρετζίκης.

Εκτός από ταλέντο στη μαγειρική, έχει ταλέντο και στις δουλειές! Και τι εννοούμε με αυτό;

Πόσες από εμάς έχουμε στηθεί ώρες μπροστά από ένα ψυγείο κάνοντας την ευχή να το τακτοποιήσουμε με ένα μαγικό ραβδάκι; Σίγουρα πολλές, αλλά ο Άκης για μια ακόμη φορά μας δίνει τη λύση.

Δείτε στο εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί πώς θα το οργανώσουμε εύκολα, απλά και καθαρά.

Διαβάστε και μερικά tips!

• Πρέπει το ψυγείο μας να είναι πάντα να είναι καθαρό.
• Η ιδανική θερμοκρασία είναι 0-5 °C .
• Βάζουμε κρέατα και ψάρια στο ψηλότερο και ψυχρότερο ράφι του ψυγείου μας. Πρέπει να είναι πάντα σε μπολ για να αποφεύγεται η μεταφορά των υγρών και η απώλεια υγρασίας και γεύσης.
• Από κάτω, στο δεύτερο ράφι βάζουμε τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά (βούτυρο, γάλα, κρ. γάλακτος), τα λουκάνικα και τα αυγά. Τα αυγά μπαίνουν στο ψυγείο για μεγαλύτερη συντήρηση. Διατηρούνται και εκτός ψυγείου. Όλα τα κίτρινα τυριά, που έχουμε ανοίξει τη συσκευασία τους, τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
• Στο τρίτο ράφι βάζουμε το μαγειρεμένο φαγητό σε τάπερ και οποιαδήποτε συσκευασία φαγητού που έχουμε ανοίξει (πχ. πίτες, κονσέρβες). Όλες τις ανοιχτές κονσέρβες τις βάζουμε σε μπολ. Ποτέ ανοιχτές γιατί οξειδώνονται!
• Στο χαμηλότερο ράφι βάζουμε τα φρούτα.
• Στο συρτάρι βάζουμε τα λαχανικά.

Πόρτα ψυγείου
• Στην πόρτα δεν βάζουμε τίποτα που να λήγει σε λιγότερο από ένα μήνα γιατί έχει την υψηλότερη θερμοκρασία.
• Βάζουμε κέτσαπ, μουστάρδα, μαρμελάδα, αναψυκτικά, τσάι, σάλτσες, μαγιονέζα, ελιές, αντζούγιες, κονσέρβες, μπαχαρικά, καφέ και τουρσιά.

Πρέπει να γνωρίζουμε.
• Πρέπει να βάζουμε καρτελάκια με την ημερομηνία στα κρέατα, τα ψάρια, σε όποια συσκευασία έχει ανοίξει και στα μπολ με το μαγειρεμένο φαγητό.
• Όλα τα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο κ.α.) τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
• Τα φρούτα αποθηκεύονται χωριστά από τα λαχανικά γιατί παράγουν αιθυλένιο, το οποίο επηρεάζει την ποιότητα των λαχανικών.
• Δεν βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο γιατί αλλοιώνεται η υφή της. Η σοκολάτα συντηρείται στους 18-20 °C.
• Τα μπαχαρικά και κυρίως τα κόκκινα διατηρούν περισσότερο χρόνο τη γεύση τους στο ψυγείο. Πρέπει να είναι κλεισμένα αεροστεγώς.
Δείτε το βίντεο

Ο Άκης μας δείχνει με απλά βήματα πώς θα οργανώσουμε το ψυγείο μας

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα άρθρα

Δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων: 4 σημεία-κλειδιά για να μην πεινάσετε

Δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων: 4 σημεία-κλειδιά για να μην πεινάσετε

Αν έχετε επιχειρήσει ποτέ να κόψετε τους υδατάνθρακες προκειμένου να χάσετε βάρος, θα παρατηρήσατε ίσως ότι αυτό σας προκαλεί νεύρα και είστε ανά πάσα…
Περισσότερα...
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «καθαρίζει» τον εγκέφαλο και τον προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «καθαρίζει» τον εγκέφαλο και τον προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ο «υγρός χρυσός» της μεσογειακής διατροφής, συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης και της ικανότητας εκμάθησης αλλά και στον περιορισμό βλαβών…
Περισσότερα...
Παγωμένες και γευστικές μπάρες γιαουρτιού

Παγωμένες και γευστικές μπάρες γιαουρτιού

Οι μπάρες γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για το απογευματινό των παιδιών,ειδικά το καλοκαίρι.
Περισσότερα...
Το ιδανικό γεύμα της Δούκισσας Νομικού για γραμμωμένους κοιλιακούς

Το ιδανικό γεύμα της Δούκισσας Νομικού για γραμμωμένους κοιλιακούς

Μόλις τελείωσα ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη και λάστιχα και, όπως καταλαβαίνεις, αυτή τη στιγμή από την πείνα μου μπορώ να φάω…
Περισσότερα...
Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Είμαστε συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού»

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Είμαστε συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού»

Πόσο σκληρή είναι η δουλειά που κάνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος;
Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

Εφημερίδες