Γιατί πρέπει να τρώμε ντομάτα - Η διατροφική της αξία
Taste

Γιατί πρέπει να τρώμε ντομάτα - Η διατροφική της αξία

Η ντομάτα εκτός από τη νοστιμιά της, είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας. Καταρχήν, η ντομάτα είναι φτωχή σε θερμίδες.

Μια μέτρια ντομάτα (περίπου 120 γρ) αποδίδει 22 θερμίδες. Όσον αφορά τα μακροθρεπτικά συστατικά, στην προαναφερθείσα ποσότητα περιέχονται 5 γραμμάρια υδατανθράκων, 1 γραμμάριο πρωτεϊνών και καθόλου λιπαρά. Επίσης, η ντομάτα είναι καλή πηγή φυτικών ινών καθώς μια μέτρια ντομάτα μας εφοδιάζει με 1,5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Οι περισσότερες φυτικές ίνες της ντομάτας ανήκουν στην ομάδα των αδιάλυτων φυτικών ινών, οι οποίες είναι ευεργετικές για το πεπτικό μας σύστημα. Από πλευράς μικροθρεπτικών συστατικών, οι ντομάτες αποτελούν καλή πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και τη διαιτολόγο-διατροφολόγο κυρία Σταματάκη Αστερία, Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής η ντομάτα είναι καλή πηγή βιταμίνης C. Μάλιστα, μια μέτρια ντομάτα καλύπτει το 28% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνη C. H συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved